Annonce
Faaborg-Midtfyn

Indiske gadebørn: drømmer sig ud af storbyen

Billedskole for ca. 40 børn i et blikskur i slumkvarteret. Privatfot

Faaborg Billedskole malede for en god sag. Dem overbragte underviser Karsten Auerbach til gadebørn i Kolkata, og de fik også selv mulighed for at male, hvad de drømmer om.

Annonce

Faaborg: Billedkunstner Karsten Auerbach er netop vendt hjem efter at have besøgt indiske gadebørn i Kolkata. Med sig havde han malerier lavet af børnene i Faaborg Billedskole, hvor Karsten Auerbach er underviser.

Selv om børnene umiddelbart sagde ja til at lave malerier, kneb det med at komme igang.

- For hvad vidste de overhovedet om gadebørn? Og hvad skulle malerierne sige til de fremmede børn, hvis liv er så skræmmende anderledes, fortæller Karsten Auerbach.

Børnene blev enige om, at det bedste de kunne gøre var at anstrenge sig for at male noget, som de indiske børn ville blive glade af at kigge på. Det blev til flotte blomster, stjernehimle, søde heste, frodig natur, en vinkende hånd, en fredsdue og to indiske elefanter med flotte mønstre på, siger Karsten Auerbach.

Få dage senere kunne Karsten Auerbach aflevere malerierne til børnene på et af de steder, han skulle besøge: Et hus hvor cirka 50 gadebørn jævnligt kommer for at få bad, beskyttelse og nogle få timers normalt børneliv med leg og sund voksenkontakt, mens yderligere 10 børn bor der fast og går i skole.

Billedskole for slumbørn, der her lukker øjnene for at tænke på, hvad de drømmer om. Privatfoto
Annonce

Billedskole i slumby

I et nystartet projekt i et andet slumkvarter holdt Karsten Auerbach flere timers børnebilledskole i et blikskur for ca. 40 børn.

Først fik de undervisning i tegneteknik og modeltegning. Bagefter skulle de lukke øjnene og tænke på det, som de drømmer om, længes efter og håber på - og prøve at tegne det. Mange af børnene tegnede de landsbyer og den natur, som deres familier havde forladt for at lede efter arbejde i beskidte, larmende, myldrende Kolkata med sine 15 mill. indbyggere. Det bliver netop disse to projekter, som Karsten Auerbachs 2016-jule-kunst-auktion vil støtte. En auktion, som gav 4.200 kroner, der takket være andre bidrag voksede til 10.500. Under besøget blev det aftalt, at hovedparten vil gå til det nye slumprojekt, hvor pengene over de næste to år er øremærkede til at få de første 10 børn ind i en fast skolegang - med al mulig nødvendig voksenstøtte - plus medicin, skolepenge, -uniformer og -materialer samt andre nødvendigheder. (pcb)

Annonce
Fyn

Pas på: Glat på udsatte steder

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Sælger papkasser og folie for 453 millioner kroner og vil være endnu større : Vi skal købe et par virksomheder i år

Odense

Rådmand kræver skærpet nedlukning af Vollsmose: Luk daginstitutioner, fritidsaktiviteter og moskeer

OB

OB-træner klar til hundeslagsmålet

Annonce