Annonce
Faaborg-Midtfyn

Indiske gadebørn: drømmer sig ud af storbyen

Billedskole for ca. 40 børn i et blikskur i slumkvarteret. Privatfot

Faaborg Billedskole malede for en god sag. Dem overbragte underviser Karsten Auerbach til gadebørn i Kolkata, og de fik også selv mulighed for at male, hvad de drømmer om.

Faaborg: Billedkunstner Karsten Auerbach er netop vendt hjem efter at have besøgt indiske gadebørn i Kolkata. Med sig havde han malerier lavet af børnene i Faaborg Billedskole, hvor Karsten Auerbach er underviser.

Selv om børnene umiddelbart sagde ja til at lave malerier, kneb det med at komme igang.

- For hvad vidste de overhovedet om gadebørn? Og hvad skulle malerierne sige til de fremmede børn, hvis liv er så skræmmende anderledes, fortæller Karsten Auerbach.

Børnene blev enige om, at det bedste de kunne gøre var at anstrenge sig for at male noget, som de indiske børn ville blive glade af at kigge på. Det blev til flotte blomster, stjernehimle, søde heste, frodig natur, en vinkende hånd, en fredsdue og to indiske elefanter med flotte mønstre på, siger Karsten Auerbach.

Få dage senere kunne Karsten Auerbach aflevere malerierne til børnene på et af de steder, han skulle besøge: Et hus hvor cirka 50 gadebørn jævnligt kommer for at få bad, beskyttelse og nogle få timers normalt børneliv med leg og sund voksenkontakt, mens yderligere 10 børn bor der fast og går i skole.

Annonce
Billedskole for slumbørn, der her lukker øjnene for at tænke på, hvad de drømmer om. Privatfoto

Billedskole i slumby

I et nystartet projekt i et andet slumkvarter holdt Karsten Auerbach flere timers børnebilledskole i et blikskur for ca. 40 børn.

Først fik de undervisning i tegneteknik og modeltegning. Bagefter skulle de lukke øjnene og tænke på det, som de drømmer om, længes efter og håber på - og prøve at tegne det. Mange af børnene tegnede de landsbyer og den natur, som deres familier havde forladt for at lede efter arbejde i beskidte, larmende, myldrende Kolkata med sine 15 mill. indbyggere. Det bliver netop disse to projekter, som Karsten Auerbachs 2016-jule-kunst-auktion vil støtte. En auktion, som gav 4.200 kroner, der takket være andre bidrag voksede til 10.500. Under besøget blev det aftalt, at hovedparten vil gå til det nye slumprojekt, hvor pengene over de næste to år er øremærkede til at få de første 10 børn ind i en fast skolegang - med al mulig nødvendig voksenstøtte - plus medicin, skolepenge, -uniformer og -materialer samt andre nødvendigheder. (pcb)

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Mindeord For abonnenter

Mindeord: Pia Tørving var sprællevende, spændende og engageret - sådan vil vi huske hende

Annonce