Annonce
Udland

Indien nægter at have bedt Trump mægle i Kashmir-konflikt

Kevin Lamarque/Reuters
Trump hævder, at han blev bedt om at mægle i konflikt mellem Indien og Pakistan. Det afviser Indien.

Indiens premierminister, Narendra Modi, har aldrig bedt USA's præsident, Donald Trump, om at mægle i konflikten om Kashmir-området.

Det meddeler den indiske regering, efter at en melding om det modsatte fra den amerikanske præsident har medført en storm af kritik i landet.

Indien og Pakistan har, siden de opnåede selvstændighed i 1947, ligget i konflikt om grænseregionen Kashmir.

Udenrigsminister Subrahmanyan Jaishankar har tirsdag forsikret oprørte indiske politikere om, at Modi ikke har forsøgt at få Trump til at hjælpe.

Trump kom med nogle udtalelser, der indikerede, at han var klar til at mægle mellem Indien og Pakistan, hvis han blev spurgt om det, forklarede udenrigsministeren.

- Jeg kan bestemt forsikre huset (parlamentet, red.) om, at sådan en forespørgsel har premierministeren ikke givet. Jeg gentager, sådan en forespørgsel blev ikke givet, siger han.

Jaishankar var med den indiske delegation under G20-topmødet i Japan, hvor premierministeren mødtes med Trump i sidste måned.

Mandag fortalte Trump, at Modi under mødet havde spurgt, om han ville mægle i konflikten i Kashmir.

Udmeldingen kom på et pressemøde i Det Hvide Hus, inden Trump mødte Pakistans premierminister, Imran Khan, der bød tiltaget velkommen.

Men nyheden om Trump som mægler har udløst kritik i Indien. Indien har længe strittet imod alle tanker om at lade en tredjepart mægle i konflikten.

Pakistan presser på for en FN-resolution, der opfordrer til en regional afstemning om Kashmirs fremtid.

Indien siger, at FN ikke har noget at sige i Kashmir, hvor militante oprørsgrupper i årevis har kæmpet mod indiske styrker.

Subrahmanyan Jaishankar siger i parlamentet, at ingen tredjepart skal blande sig i Indiens problemer med Pakistan.

Der har været særligt øget spænding mellem nabolandene siden februar, hvor en militærkonvoj blev angrebet af militante med base i Pakistan.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Odense

Bazar Fyns butikker håber forgæves på redning: Intet tyder på, at bazaren kan fortsætte

Odense

Redningskrans: Rigmand undersøger mulighed for at redde Bazar Fyn

Annonce