Annonce
Middelfart

Michael blev inspireret af Indiana Jones: Skulle lære unge om Gud på afstand

- Mit succeskrav er ikke, om der er mange eller få, men at dem, der kommer, får det, de kommer efter, siger præst i Fjelsted Kirke, Michael Juul. Store Bededag skulle han have konfirmeret et helt hold af konfirmander, men i stedet blev det kun til én konfirmand. Foto: Maj Petersen
Da Danmark lukkede ned efter jul, måtte præsten Michael Juul tænke i kreative baner i forhold til konfirmationsforberedelse. De nye veje blev både eleverne og han selv klogere af.

Fjelsted: Da Danmark lukkede ned efter jul, lukkede folkekirkerne med.

For Michael Juul, der er præst i Fjelsted Kirke, betød det blandt andet, at han nu skulle tænke i kreative baner, når han skulle lære sine kommende konfirmander om Gud og kristendommen. For de kunne ikke længere mødes fysisk til konfirmationsforberedelse.

- Så der måtte jeg i gang med at give den som overlærer Juul, forstået på den måde at så hed det jo skriftlige opgaver, forklarer præsten, der dog fra starten var afklaret med, at det under ingen omstændigheder bare skulle være dansk stile, som de unge kendte fra skolen.

Annonce

Men hvordan skulle det så være?

Inspirationen kom til ham i form af en filmklassiker.

- En dag sad jeg og så Indiana Jones for 117 gang, og så blev jeg faktisk inspireret af Harrison Ford. Jeg synes egentlig, at dér har du den. Det er den vej, siger han med henvisning til Indiana Jones' arbejde som arkæolog.


Det har været inspirerende for mig at læse deres opgaver, for der er faktisk kommet mange ahaoplevelser undervejs.

Michael Juul


Som resultat blev indgangsvinklen til de forskellige opgaver, at eleverne skulle prøve at arbejde som arkæologer. Som eksempel nævner Michael Juul, at i stedet for at konfirmanderne skulle læse om pinsen i de relevante tekster, så fik de til opgave selv at finde ud af, hvad pinsen handlede om. De måtte bruge alle redskaber, de havde ved hånden, hvad end det var nettet, deres familier, Michael selv eller andet.

- De skulle simpelthen arbejde som forskere, som arkæologer, og se, hvad har vi af kilder? De skulle argumentere for, hvor har vi fundet kilderne, og hvad fortæller de, forklarer præsten.

Som et andet eksempel nævner han, at konfirmanderne som en af de sidste opgaver skulle lave en reklame for kristendommen. Her var buddene mange og forskellige og tog udgangspunkt i alt fra Shakespeare til de dødes opstandelse.

Man kan lære hele livet

At bruge skriftlige opgaver som en del af konfirmationsforberedelsen var en ny oplevelse for Michael Juul, der rettede alle opgaverne igennem og kom med både ros og konstruktiv kritik. Og undervejs var det ikke kun eleverne, der blev klogere.

- Jeg har haft mange dejlige overraskelser. Det har været inspirerende for mig at læse deres opgaver, for der er faktisk kommet mange ahaoplevelser undervejs, hvor jeg har tænkt, at nå det havde jeg ikke selv tænkt som et svar, siger han og tilføjer:

- Jeg har også lært noget af det.

Og det har konfirmandernes forældre måske også. I hvert fald har Michael Juul oplevet, at flere forældre har involveret sig i hjemmeopgaverne. Det glæder han sig meget over, for forældrene har også et ansvar for den kristne opvækst, mener han.

Selvom Michael Juul fortrækker at mødes med konfirmanderne til fysisk undervisning, udelukker han ikke, at hjemmeopgaver er en metode, han fremover vil kunne tage i brug.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce