Annonce
Nordfyn

Inden turisterne kommer: Farlige vejhuller skal ordnes

Kim Møhring Hansen har længe undret sig over vejenes tilstand, men nu vil Nordfyns Kommune tage et kig på den del af vejen, der tilhører den. Foto: Thomas Gregersen
- Der har længe været fuldt gang i cykelfolket, og snart kommer cykelturisterne også, så det er nu, de farlige vejhuller skal udbedres, mener Kim Møhring Hansen fra Bogense.
Annonce

Nordfyn: - Prøv at se, hvor dybe de er. Det kan jo gå helt galt, hvis en cyklist rammer ned i et af de her huller, siger Kim Møhring Hansen fra Bogense. Han færdes selv meget på de nordfynske veje som både bilist og på sin elcykel, hvor han i længere tid har undret sig over, at flere store huller ikke er blevet udbedret.

- For det første er det farligt, og så giver det også de snarligt kommende turister et lidt trist og forfaldent indtryk af Nordfyn, mener han.

Under en køretur med Fyens Stiftstidende har Kim Møhring Hansen lagt en rute, der fører os forbi flere store og dybe vejhuller. Blandt andet fører turen forbi Flyvesandet, der er et af Kim Møhring Hansens absolutte yndlingssteder.

Men selv om naturen tager en stor del af opmærksomheden, kan man ikke undgå at bemærke de mange huller på Flyvesandsvej, men det bliver for alvor slemt på den sløjfe, der går rundt om campingpladsen.

- Vi får hver uge anmeldelser af vejhuller via mail, telefonopkald eller den app, hvor borgerne kan tippe os. I nogle uger får vi måske op til 15 tip, så det er en stor hjælp for os, fortæller vejformand i Nordfyns Kommune, Inge H. Andersen.

For det første er det farligt, og så giver det også de snarligt kommende turister et lidt trist og forfaldent indtryk af Nordfyn

Kim Møhring Hansen, borger i Bogense

Annonce

Naturstyrelsen ejer en del af vejen

Inge H. Andersen slår samtidig fast, at Nordfyns Kommune ejer selve vejen ud til campingpladsen, mens den yderste del af sløjfen ejes og vedligeholdes af Naturstyrelsen.

Hun vil hurtigst muligt få sin koordinator til at tjekke de huller, Kim Møhring Hansen har udpeget.

- Nogle steder derude ved vi, at der kan være problemer, når træernes rødder skyder asfalten op. Men de rapporteringer vi får via app er vigtige, fordi vi ofte får både et billede og koordinaterne på problemet, fortæller vejformanden.

App'en hedder Skyhost Borger Tip og kan blandt andet hentes i Appstore. Efter at have registreret sig er man klar til at indberette alt fra huller i vejen til ødelagte skilte, hærværk, fyldte affaldsspande og døde dyr.

Hos Naturstyrelsen på Fyn oplyser skovfoged Anders Hersø Pedersen, at man ikke her har fået nogen henvendelser om huller i vejen, men at man vil køre til Flyvesandet og tjekke vejen snarest muligt.

Det lille stykke af Flyvesandsvej er det eneste stykke asfalteret vej på Fyn, der ejes af Naturstyrelsen.

Flere steder er vejhullerne så dybe, at de kan være til fare for cyklisterne, der flittigt bruger det naturskønne område i sommerhalvåret. Foto: Thomas Gregersen
Også i bil kan man tydeligt mærke og høre, når hjulophæng og støddæmpere arbejder med vejen. Foto: Thomas Gregersen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce