Annonce
Fyn

Inden politikerne beslutter sig: Fynsk professor anser genåbningsplan for at være fornuftig

Selvom det er lige til kanten i forhold til det beregnede antal indlæggelser, mener professor Hans Jørn Kolmos, at anbefalingerne til en genåbning er fornuftige. Foto: Robert Wengler
Myndighedernes anbefaling for en gradvis genåbning af Danmark ser fornuftig og forsvarlig ud. Det vurderer Hans Jørn Kolmos, som er professor i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet.

Fyn: Man skal være klar til at gribe ind, hvis tingene kammer over.

Sådan lyder vurderingen fra Hans Jørn Kolmos, professor i klinisk mikrobiologi ved Syddansk Universitet, ovenpå de anbefalinger til en gradvis genåbning, som sundhedsmyndighederne med hjælp fra en ekspertgruppe meldte ud sent mandag aften.

Overordnet kalder han anbefalingerne for fornuftige og forsvarlige.

- Det er fint, at afgangsklasserne kan komme i gang nogle steder. Dog ikke på Fyn, hvilket er ærgerligt, siger Hans Jørn Kolmos og tilføjer:

- Man kan så diskutere det med efterskoleeleverne, for de kommer rejsende fra hele landet. Men det kan man klare ved at teste ved indgangen.

Han henviser til, at det kun er efterskoler i Nord- og Vestjylland samt på Bornholm, der anbefales genåbnet.

På Fyn er der udsigt til, at udvalgte butikker og udendørs kulturinstitutioner kan genåbne med særlige retningslinjer.

Annonce

Lige til kanten

I genåbningsplanen er der regnet på, hvor mange indlagte der kan risikere at være i midten af april. Det forventes, at der kan være helt op til 870 indlagte.

Hvis det skulle komme så vidt, begynder det at ligne situationen omkring nytår, hvor mere end 900 var indlagt med covid-19.

- Det er lige til kanten, men det er den risiko, man tager. Skulle man have en bredere margin, ville der være færre ting, man kan lukke op, vurderer Hans Jørn Kolmos.

- Man satser på, at udviklingen er med os. Der bliver flere vaccineret, og vi går mod varmere tider, hvor flere kommer ud og ikke smitter hinanden indenfor. Så jeg tror, de har sagt, at vi fylder op lige til kanten, og så regner vi med, at det går, fortsætter professoren.

Alligevel mener han altså, at anbefalingen er forsvarlig, så længe man er klar til at gribe ind, hvis der bliver flere indlagt end forventet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
OB

OB kan nå femtepladsen med sejr i Vejle

Annonce