Annonce
Assens

Inden høring: Altaner er blevet slettet fra lokalplan

Poul Poulsen leverede to argumenter, da lokalplanen for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien i Assens var til debat på byrådsmødet; Et for at der må etableres altaner og tagterrasser, og et for at der ikke må. Foto: Ane Johansen

Lokalplanen for Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien i Assens bliver sendt i høring uden punkt om etablering af altaner og tagterrasser.

Annonce

Assens: At være eller ikke at være. Det var spørgsmålet, Hamlet stillede sig selv der på Kronborg.

Onsdag aften på Industrien i Aarup var spørgsmålet i stedet altaner og tagterrasser eller ikke altaner og tagterrasser, da byrådet var samlet til møde. For et af punkterne på dagsordenen var lokalplan 1.2-9, der dækker Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien i Assens.

Flittige læsere af Assens-siderne vil måske - og med rette - mene, at den lokalplan forlængst var klar til høring. Men sådan forholdt det sig inden mødet onsdag ikke helt. For nok har lokalplanen afstedkommet debat og diskussion i stor stil, men sidste punktum er endnu ikke sat.

Omdrejningspunktet var nemlig, om altaner og tagterrasser må være del af kommende huse, bygges til eksisterende huse eller ej - og dermed skal være del af den lokalplan, som sendes i høring.

- Præstevænget, Blomstervænget og Ved Nordstien ligger i et område, som er et af de 32 kulturarvsmiljøer, vi har udpeget i kommunen. Der ser vi ikke, at altaner og terrasser er foreneligt med det kulturarvsmiljø, sagde Dan Gørtz (V), formand for Erhvervs- og Beskæftigelsesudvalget.

- Som liberalt tænkende menneske kolliderer det med mit ønske om, at folk skal kunne gøre ved det huse, som de vil. Men når nu området er del af de 32 miljøer, så er altaner og terrasser en af de ting, som må ud af lokalplanen, sagde Dan Gørtz.

Annonce

Søbads-grund også ud

Dermed lagde han tonen an for resten af debatten i byrådet.

- Hele problematikken med altaner og tagterrasser handler om indkigsgener, og så er det jo nærliggende at sige, at de bare skal tages ud ad lokalplanen. Men er det nu også klogt? Jeg vil sige, at vi vil lytte til de høringssvar, som der forhåbentlig kommer mange af.

- Og så er det vigtigt at sige, at lokalplanen rækker fremad. Det kommer ikke på tale, at vi skal regulere de altaner og tagterrasser, som allerede er der, sagde Charlotte Vincentz Petersen på vegne af Socialdemokratiet.

Poul Poulsen (R) kogte debatten ind til to muligheder:

- Vi kan sige, at Assens er en by, og derfor bor folk tæt og må leve med indbliksgener. Eller også kan vi sige, at området er så gammelt og unikt og en del af kulturarvsscreeningen, at derfor vil vi ikke have altaner og tagterrasser.

For Dansk Folkeparti var især én ting vigtig.

- At vi sikrer, at det, der er der i dag, bliver ved med at være der, sagde Jens Henrik Thulesen Dahl, inden et enigt byråd valgte at slette altaner og tagterrasser fra den lokalplan, der nu er sendt i høring.

Det samme gælder det grønne område ved stranden, som nu er i spil som mulig placering af et eventuelt søbad.

Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, søvbryllup-segmentet og de ældre

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Debat

Mit digitale åndedræt

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Annonce