Annonce
Nordfyn

Indehaver af Ditlevsdal Bison Farm: - Bisoner har ikke brug for læ

Bisioner har ikke noget behov for at søge læ, fortæller Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm. Arkivfoto: Nils Svalebøg

I Vestjylland er en bisonfarmer ved at aflive sine 100 bisoner, fordi han ikke vil efterkomme Fødevarestyrelsens krav om at bygge læskure til dyrene. Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, slipper for at foretage sig noget.

Morud: Bo Witte-Pedersen, en vestjysk bisonfarmer, er i disse dage ved at aflive sin besætning på 100 bisioner, fordi han ikke vil efterkomme Fødevarestyrelsens krav om at bygge læskure til de robuste dyr.

Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm ved Morud, er ikke på samme måde blevet stillet over for kravet om at bygge læskure. Han er så heldigt stillet, at det terræn, hvor hans godt 400 bisioner går, i sig selv er så kuperet og indeholder naturlige områder for læ og derfor opfylder de krav, der er.

Bisoner er født under åben himmel og vant til at klare sig i alt slags vejr på den amerikanske prærie. Derfor undrer Niels Henrik Ove sig over, at dyrene i Fødevarestyrelsens regler, der blev vedtaget for et par år siden, sidestilles med mere almindeligt kvæg.

- Jeg synes ikke, at det er rimeligt at trække sådan en forordning ned over alle dyr. Selvfølgelig skal man sørge for, at alle dyr har det godt, men man skal ikke håndhæve noget, som ikke er nødvendigt.

Annonce

Håber på kronprinsparret

Roskilde Dyrskue fejrer næste år 50 års jubilæum, og i den anledning og for første gang vil Ditlevsdal Bison Farm være repræsenteret på det store dyrskue med omkring 90.000 besøgende.Håbet er sælge cirka 10.000 bisonburgere.

Og ligeledes, at kronprinsparret, der besøger dyrskuet, får lyst til den anderledes burger. Niels Henrik Ove, indehaver af Ditlevsdal Bison Farm, stiftede for over 25 år siden for første gang bekendtskab med de store bisoner i netop Australien, og da kronprinsesse Mary også kommer fra Australien, håber han det vil opildne hende til at smage en bisonburger.

Den fynske bisonfarm medbringer et par levende bisioner til dyrskuet.

Noget pjat

Niels Henrik Ove mener, at det giver god mening at stille krav om, at bisonerne altid skal kunne finde et tørt leje, men at det "er noget pjat" at kræve opsætning af læskure.

- Bisoner går ikke i læ. De går altid i front op mod vinden. De har en fantastisk pels og har gennem årtusinder tilpasset sig naturen. Da jeg købte ejendommen herude, var det netop med henblik på, at arealerne skule være egnede til bisoner.

Både Fødevarestyrelsen og Dyrenes Beskyttelse besøger en-to gange om året Ditlevsdal Bison Farm, som er Europas største af sin slags, for at besigtige forholdene. Dyrenes Beskyttelse har lavet en forordning om, hvordan man skal holde bisonerne i fangenskab, og den har Niels Henrik Ove opfyldt for længst.

- Sidste år i november kom der syv mand fra Dyrenes Beskyttelse. De tjekkede alt. De så alt. Hver en fold blev kontrolleret, og der var ikke noget at komme efter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1994: Bølge af tyverier på Odense Friskole

1994 Eleverne på Odense Friskole skal til at holde vagt i klasselokalerne under den fælles morgensang. På skift skal en enkelt elev fra hver klasse blive tilbage, når de andre er til morgensamling i gymnastiksalen. Årsagen er, at skolen i den sidste halvanden uge er blevet ramt af en bølge af tyverier – blandt andet fra elevernes tasker, der ubevogtet er ladt tilbage i klasselokalerne under morgensangen. - Nogle personer har tilsyneladende fået øje på, hvor let det er at komme ind på vores skole. Så nu har vi skærpet agtpågivenheden og aftalt en vagtordning. Eleverne har også fået besked på, at de skal undgå at efterlade penge eller andre værdier i skoletasken, siger skolebestyrer Torsten Johannesen. 1969 Den 21-årige Eva Haraldsted fra Aarhus har stævnet den engelske fodboldspiller George Best, Manchester United, for brudt ægteskabsløfte. Et forlydende i London vil vide, at den danske pige vil have sin tidligere forlovede til at betale hende 20.000 pund ( cirka 360.000 kroner). George Best bekræfter, at han har modtaget stævningen fra den danske pige men har ingen kommentarer ud over, at ”det vist er bedst, at hun rejser hjem til Danmark nu”. Eva Haraldsted traf Georg Best, da hun forsøgte at skaffe hans autograf til sin daværende, danske forlovede. Hun rejste senere til England og blev midtpunktet i mange romantiske forlydender, der opstod om hende og den engelske fodboldspiller. 1944 Prisudvalget i Odense Købstad offentliggør i dag en bekendtgørelse, hvorefter der straks træder maksimalpriser i kraft for juletræer, der sælges her i byen såvel i engros- som i detailhandel. Priserne er fastsat specielt gældende for Odense og godkendt af Prisdirektoratet. De må derfor ikke overskrides uanset tidligere indgåede aftaler om højere priser og avancer. Efter de nye prisbestemmelser må juletræer i almindelige sorter gran koste fra 1,25 kroner til syv kroner pr. stk., medens der for finere træsorter, ædelgran, nordmannsgran og lignende, må tages fra to kroner til 11,75 kroner. Priserne gælder for størrelser fra mellem 60 centimeter til højest 3 ½ meter. Handlen med juletræer er kun så småt begyndt i byen.

Fyn

Stor politiaktion i Munkebo: Har sandsynligvis forbindelse til terror

Danmark

Live: Seks mænd og to kvinder kræves fængslet i terrorsag efter omfattende politiaktion - følg forløbet her

Annonce