Annonce
Faaborg-Midtfyn

Indbrugsbølge hærger Faaborg

Klokken var 4.42, da politiet onsdag morgen fik melding om et indbrud i Intersport i Torvegade i Faaborg. Tre personer blev set køre fra stedet i en sort Ford Focus stationcar af ældre dato.

En bølge af indbrud skyller hen over Faaborg i øjeblikket. Senest gik det ud over Intersport, der fik stjålet en del mærkevarer tidligt onsdag morgen.

Faaborg: Guldsmed Duus, Super Brugsen, Helios, Tonys Pizza - og nu Intersport.

Når der sker tilstrækkelig mange indbrud på tilstrækkelig kort tid, kan man godt begynde at tale om en bølge. Og det er, hvad Faaborg er udsat for i øjeblikket.

Seneste indbrud skete onsdag morgen, hvor politiet klokken 4.42 fik melding om indbrud i Intersport i Torvegade. Ifølge vagtchef Anders Furbo Therkelsen var en alarm blevet udløst i butikken.

- Vi har også et vidne, der ser en sort bil, som viser sig at være en Ford Focus stationcar i en ældre udgave, køre fra stedet med tre gerningsmænd, oplyser vagtchefen.

Tyvene var kommet ind ved at smadre en rude i indgangsdøren. Allerede i de tidlige morgentimer blev en midlertidig rude sat i.

Midt på formiddagen er Jeppe Holm og Casper Stelzner i gang med at gøre op, hvad tyvene har fået med sig.

- De er gået efter mærkevarer som North Face-jakker, Adidas-trøjer og Nike-bukser. Vi har ikke helt overblik endnu, men det drejer sig måske om 20 jakker, nogle trøjer og nogle bukser. Men det er helt tydeligt, at de har vidst, hvad de skulle gå efter, så de har helt sikkert været i butikken på forhånd, siger Jeppe Holm.

- Men det værste er alt det bøvl, det giver. At vi nu skal bruge en masse tid på at gøre op, hvad der er stjålet, tilføjer han.

- Ja, det er bare træls, at vi skal bruge tid på at støvsuge glasskår og rydde op, supplerer Casper Stelzner.

Det var en vågen overbo, der slog alarm.

- Han råbte ad tyvene, men de talte åbenbart ikke dansk. Også svigersønnen ovre fra Restaurant Dang overværede indbruddet og hørte alarmen, hvorefter politiet og vagten kom. Vagten sagde, at der virkelig skal noget til for at smadre ruden, fortæller Jeppe Holm, der straks susede hen i butikken, da han fik meldingen om indbruddet.

Jeppe Holm og Casper Stelzner forsikrer, at kunderne ikke kommer til at mærke indbruddet ved Black Friday på fredag.

- Vi er jo en kædebutik, så vi kan lynhurtigt få nye varer hjem, siger Casper Stelzner.

Politiet har endnu intet signalement af de tre formodede tyve. Politiet vil gerne høre fra folk, der måtte have set den sorte Ford Focus i eller omkring Faaborg. Fyns Politi tager imod oplysninger på telefon 114.

Jeppe Holm og Casper Stelzner er mest trætte af alt bøvlet, som et indbrud giver. Nu skal de bruge en masse tid på at gøre op, hvad der er stjålet - ud over at de skal støvsuger og rydde op efter tyvene. Foto: Palle Søby
Intersport i Torvegade er den seneste af en række burikker i Faaborg, der har haft indbrud på det seneste. Foto: Palle Søby
Udefra er der ingen synlige tegn på indbrud. Lige bortset fra den grønne tape her øverst på ruden i indgangsdøren. Det er en midlertidig rude, som blev sat efter indbruddet i de tidlige morgentimer. Foto: Palle Søby
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce