Annonce
Fyn

Indbrudtyve havde travlt i Odense natten til søndag

Fyns Politi hører gerne fra vidner, der måtte have set noget mistænkeligt i forbindelse med den stribe af indbrud, der er blevet begået i Odense natten til søndag. Arkivfoto: Michael Bager
Fire boliger havde ubudne gæster natten til søndag

Indbrudstyvene var flittige i flere hjørner af Odense natten til søndag.

På Torpvej og Syvhøjevej i Odense S har der været indbrud i to boliger i løbet af lørdag aften eller nat. Begge steder er der opbrudt et vindue - efter alt at dømme med et koben - men selv om tyvene har rodet rundt i boligerne, er der tilsyneladende ikke stjålet noget.

Det blev der til gengæld på Storkeløkken i Odense N, hvor der også var indbrud i løbet af aftenen og først på natten. Også her er tyvene kommet ind ved at bryde et vindue op, og tyvene har rodet i skabe og skuffer og er stukket af med en række smykker samt en computer af mærket Lenovo.

Endelig har der været indbrud i en lejlighed på Middelfartvej i Odense V i tidsrummet lørdag fra klokken 16.30 til kl. 3 om natten. Her er et vindue til en stuelejlighed brudt op, men om der er stjålet noget, var der endnu ikke overblik over søndag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Annonce