Annonce
112

Indbrudstyve taget på fersk gerning: råbte selv 'Stop'

To indbrudstyve råbte "Stop", da de blev opdaget på fersk gerning. Foto: Michael Bager
To indbrudstyve flygtede mandag nat fra en ejendom med uforettet sag, da de blev opdaget af husets beboer

Lohals: "Stoi" råbte en indbrudstyv, der sammen med en anden mandag nat tiltvang sig adgang til en ejendom men blev opdaget af beboeren. Stoi er polsk for "stop", og af politiets døgnrapport fremgår det, at gerningsmændene formentlig er østeuropæiske.

Tyvene, som kom ind ad en ulåst have/terassedør, fik intet med sig, før de begge tog flugten.

Den ene beskrives af politiet som værende mellem 30 til 45 år, spinkel af bygning og cirka 170 centimer høj og lys i huden. Den anden mand er af samme alder, men af ubestemmelig højde. Han er muskuløs og mellemblond med en karseklippet frisure. Han bar desuden en lyseblå sweatshirt, fremgår det af døgnrapporten.

Politiet har ikke yderligere spor i sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Annonce