Annonce
Nyborg

Indbrudstyv knuste rude med spade

Genrefoto

Østfyn: Ejerne af et sommerhus på Brændeskovvej leverede ufrivilligt de nødvendige redskaber i forbindelse med et indbrud lørdag.

Ifølge politiets døgnrapport fandt tyven en spade i haven, som han brugte til at knuse ruden indtil badeværelset.

Herefter kunne han skaffe sig adgang ved hjælp af et indvendigt håndtag. Indbruddet er sket i tidsrummet fra klokken 12 til klokken 13.45. Med sig tog tyven smykker.

Desuden er der forsvundet en motorcykel af mærket Suzuki GS årgang 1981. Den stod aflåst foran et værksted på Fasanvej i Ullerslev, da den blev stjålet. Tyveriet fandt sted midt i juli, nærmere bestemt mellem den 11. og den 12. juli, men blev først meldt til politiet for ganske nylig.

Derimod blev der angiveligt ikke stjålet noget i forbindelse med et indbrud i en virksomhed på Hyrdegyden i Nyborg klokken 21.41 lørdag aften, hvor ukendte gerningsmænd brød døren op til et skur.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce