Annonce
Nordfyn

Indbrudsbølge på Nordfyn i weekenden

Der har været ti indbrud på Nordfyn i weekenden. Arkivfoto: Scanpix.

Fyns Politis døgnrapport melder om 10 indbrud på Nordfyn i løbet af weekenden. Sølvtøj, vielsesringe og kongeligt porcelæn er blandt andet blevet stjålet.

Nordfyn: Nordfyn har været ramt af en indbrudsbølge i løbet af denne weekend.

Ifølge Fyns Politis døgnrapport er 10 hjem på Nordfyn blevet indtaget af indbrudstyve, som har stjålet blandt andet sølvtøj, vielsesringe, kongeligt porcelæn, fjernsyn mv.

Indbruddene er sket i blandt andet Otterup og Søndersø. Især på Edelkær i Søndersø var tyvene særdeles aggressive, da der ifølge døgnrapporten har været fem indbrud på den samme vej i løbet af lørdag aften. Her blev der blandt andet stjålet: massevis af sølvtøj i form af blandt andet bestik, to vielsesringe, 11 kongelige porcelænsfigurer og kontanter.

I Otterup var der tale om Lærkevej, Vestparken og Stenparken. Her blev der blandt andet stjålet murstensarmbånd, seks stentøjsbjørne fra Royal Copenhagen, et fjernsyn med Boxer-kort, kaffemaskine, blender, mikroovn mv.

Sidste sted, hvor der har været indbrud, er på Maderupvej mellem Hårslev og Særslev. Her er der blevet stjålet smykker mv. Tyvene er kommet ind i hjemmene på Nordfyn ved at at bryde vinduer op eller ved at knuse en rude.

Fyns Politi efterlyser to mænd fra indbruddet i Stenparken i Otterup, som fandt sted lørdag aften omkring klokken 20.30. Person A: mand, 20 til 30 år, cirka 185 cm høj og almindelig af bygning - iført mørk hættetrøje. Person B: mand, 20-30 år, cirka 185 cm høj, almindelig af bygning - iført mørkt tøj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce