Annonce
Sydfyn

Indbrudsbølge og tyverier ramte Svendborg: Bager er træt af det

Foto: Google Maps
Anmeldelserne for tyveri og indbrud strømmede ind hos Fyns Politi hen over weekenden. I Svendborg og omegn blev der stjålet alt fra campingvogne til pengeskabe, ligesom der blev foretaget en civil anholdelse af tre udenlandske butikstyve.

Svendborg/Tved/Oure: Indbrud på indbrud blev anmeldt til Fyns Politi hen over weekenden, der også bød på en civil anholdelse af tre udenlandske butikstyve.

To af indbrudene fandt sted på Brogade, hvor to forskellige bagerier havde indbrud.

Det ene bageri det gik udover var Brødkompagniet, hvilket ejer Kasper Leander er lidt træt af.

- Da jeg kommer tidligt lørdag morgen, kan jeg se udendørslampen er tændt. Der vidste jeg, at noget var galt. Det viser sig så, at der havde været indbrud, og at tyvene i den forbindelse har forsøgt at smadre sensoren til lampen, hvilket fik lampen til at lyse konstant.

- Det er anden gang på kort tid, der er indbrud. Sidst skete det i februar i år. Derfor vil jeg fremover altid tage pengene med hjem og efterlade kasseapparatet åbent, så alle kan se, at der ikke er nogen penge i butikken, fortæller Kasper Leander.

I samme bygning på Brogade har Thurø Bageri en bagerbutik. De fik også natten mellem fredag og lørdag indbrud, hvor tyvene også gik efter kasseapparatet, oplyser politikommissær Erik Skov.

Annonce

Tre butikstyve fanget

Det var ikke kun bagerier, som tyvene gik efter. Fredag eftermiddag spottede en butiksdetektiv tre udenlandske kvinder fyldt med tyvekoster.

Da politiet kom frem viste det sig, at kvinderne havde været på spil i flere butikker i Svendborg.

- Vi fandt tyvekoster fra blandt andet Kvickly, Føtex og H&M. Kvinderne var henholdsvis 22, 30 og 46, oplyser Erik Skov.

Campingvogne stjålet

Lidt uden for Svendborg, mere præcist i Tved, var indbrudstyve også på spil. Her fik en virksomhed besøg af tyve natten til fredag. Rundt om porten til virksomheden blev låsen klippet over formodentlig af en boltsaks. Herefter stjal tyvene to campingvogne begge af mærket Knaus.

Den ene campingvogn er modellen Eurostar 510 i farven guldmetal og den anden Südwind 580 UEB i farven hvid. På sidstnævnte sad et sæt norske nummerplader, som var pillet af og lå på gerningsstedet. Her fandt anmelder også en t-shirt og en lommelygte. På t-shirten stod der JBM-byg APS, fremgår det af døgnrapporten.

Derudover fik en virksomhed på Ollerup Bytorv stjålet et tomt pengeskab i samme tidsperiode, hvor tyvene var kommet ind ved at bryde en terrassedør op.

Den var også gal i Oure. Hvor tyve lørdag kastede sig over en Toyota Aygo, hvorfra de stjal en autostol og en mappe med arbejdspapirer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce