Annonce
Sydfyn

Indbrudsbølge og tyverier ramte Svendborg: Bager er træt af det

Foto: Google Maps
Anmeldelserne for tyveri og indbrud strømmede ind hos Fyns Politi hen over weekenden. I Svendborg og omegn blev der stjålet alt fra campingvogne til pengeskabe, ligesom der blev foretaget en civil anholdelse af tre udenlandske butikstyve.

Svendborg/Tved/Oure: Indbrud på indbrud blev anmeldt til Fyns Politi hen over weekenden, der også bød på en civil anholdelse af tre udenlandske butikstyve.

To af indbrudene fandt sted på Brogade, hvor to forskellige bagerier havde indbrud.

Det ene bageri det gik udover var Brødkompagniet, hvilket ejer Kasper Leander er lidt træt af.

- Da jeg kommer tidligt lørdag morgen, kan jeg se udendørslampen er tændt. Der vidste jeg, at noget var galt. Det viser sig så, at der havde været indbrud, og at tyvene i den forbindelse har forsøgt at smadre sensoren til lampen, hvilket fik lampen til at lyse konstant.

- Det er anden gang på kort tid, der er indbrud. Sidst skete det i februar i år. Derfor vil jeg fremover altid tage pengene med hjem og efterlade kasseapparatet åbent, så alle kan se, at der ikke er nogen penge i butikken, fortæller Kasper Leander.

I samme bygning på Brogade har Thurø Bageri en bagerbutik. De fik også natten mellem fredag og lørdag indbrud, hvor tyvene også gik efter kasseapparatet, oplyser politikommissær Erik Skov.

Annonce

Tre butikstyve fanget

Det var ikke kun bagerier, som tyvene gik efter. Fredag eftermiddag spottede en butiksdetektiv tre udenlandske kvinder fyldt med tyvekoster.

Da politiet kom frem viste det sig, at kvinderne havde været på spil i flere butikker i Svendborg.

- Vi fandt tyvekoster fra blandt andet Kvickly, Føtex og H&M. Kvinderne var henholdsvis 22, 30 og 46, oplyser Erik Skov.

Campingvogne stjålet

Lidt uden for Svendborg, mere præcist i Tved, var indbrudstyve også på spil. Her fik en virksomhed besøg af tyve natten til fredag. Rundt om porten til virksomheden blev låsen klippet over formodentlig af en boltsaks. Herefter stjal tyvene to campingvogne begge af mærket Knaus.

Den ene campingvogn er modellen Eurostar 510 i farven guldmetal og den anden Südwind 580 UEB i farven hvid. På sidstnævnte sad et sæt norske nummerplader, som var pillet af og lå på gerningsstedet. Her fandt anmelder også en t-shirt og en lommelygte. På t-shirten stod der JBM-byg APS, fremgår det af døgnrapporten.

Derudover fik en virksomhed på Ollerup Bytorv stjålet et tomt pengeskab i samme tidsperiode, hvor tyvene var kommet ind ved at bryde en terrassedør op.

Den var også gal i Oure. Hvor tyve lørdag kastede sig over en Toyota Aygo, hvorfra de stjal en autostol og en mappe med arbejdspapirer.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Annonce