Annonce
Sydfyn

Indbrudsbølge i Svendborg: Seks biler ramt

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Svendborg: I løbet af weekenden har der været indbrud i seks personbiler i Svendborg.

I Skattergade fik en sort VW Tiguan sit bagerste siderude i førersiden smadret. Fra bilen blev stjålet en Nørgaard-herrejakke, instruktionsbogen af bilen og et nøglebundt.

Der var blevet stjålet en pakke cigaretter gennem et knust vindue på en brun Hyundai Matrix, som holdt i Kullinggade.

Ikke langt fra de andre to indbrud var der indbrud i en sort Daewoo Lacetti, der stod på Færgevej. I Daewooen blev der stjålet kontanter.

I Korsgade var der også indbrud på en VW. Helt nøjagtigt en sort VW Polo, hvor bagerste venstre siderude blev smadret, og der blev taget en sort håndtaske, som stod på gulvet bag førersædet. Men tyven efterlod tasken på p-pladsen bag ved bilen uden at stjæle noget.

Der blev stjålet en Ipad og et par Ray Ban-solbriller fra en Kia Ceed, som var sort. Kiaen stod på Strandvej da den fik smadret højre siderude.

I Brogade var der indbrud på en sølvfarvet Citroën C3, der fik knust sin rude i højre sidedør. Handskerummet havde tyven gennemrodet men han havde intet stjålet.

Ifølge Fyns Politis døgnrapport er indbruddene sket mellem søndag eftermiddag og mandag eftermiddag. /tjalfe

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Sydfyn

Tak til frivillige

Annonce