Annonce
forside

Indbrudsbølge i Svendborg: Computere, smykker og cykler stjålet

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

I løbet af weekenden har telefonerne hos Fyns Politi bimlet og bamlet med anmeldelser om indbrud. Også i Svendborg har tyve været på spil på ni forskellige adresser i løbet af weekenden, hvor både computere, cykler og smykker er blevet stjålet.

Svendborg: Henover weekenden har indbrudstyvene haft rigeligt at se til i det sydfynske. Således figurerer der på Fyns Politis døgnrapport ni indbrud i Svendborg Kommune siden fredag morgen, hvor syv af dem er sket i Svendborg, et på Thurø, og et i Vester Skerninge.

Blandt andet har tyve været forbi et klubhus på Mejerivej på Thurø. Her har man med en spade brudt et vindue op og tvunget sig adgang den vej. Derefter har de rodet klublokalet igennem, inden øl- og sodavandsautomaten er blevet brudt op - muligvis med samme spade. Her kom tyvene fra med mønter.

På Krøyersvej i Svendborg kom tyvene ind gennem badeværelse ved at brække karmen op med et koben. Ifølge døgnrapporten havde tyvene været rundt i hele huset og kælderen, inden de havde taget smykker, en Macbook Air bærbar computer og en tablet af mærket Samsung med sig.

Annonce
Asger Navne Sørensen er indehaver af Onbike på Vestergade i Svendborg. Han ærgrer sig over indbruddet i butikken, hvor tyvene kom afsted med fire cykler til en samlet værdi af omkring 70.000 kroner. Foto: Michael Thorbjørnsen

Cykelsmed ærgrer sig over indbrud

Weekendens indbrudsbølge gik blandt andet ud over cykelhandleren Onbike på Vestergade i Svendborg. Indehaver Asger Navne Sørensen opdagede, at der havde ubudne gæster, da han åbnede butikken fredag morgen.

- Det var lidt underligt, for jeg kommer ind og undrer mig over, hvorfor der stod en cykel et sted, hvor der ikke plejede at stå cykler. Så gik der lige 30 sekunder, før det gik op for mig, at der havde været indbrud, siger Asger Navne Sørensen.

Tyvene har slået til i tidsrummet efter lukketid klokken 17 torsdag og fredag morgen klokken 9.15. Med sig har de fået to racercykler, en elmountainbike og en almindelig elcykel til en samlet værdi af omkring 70.000 kroner.

- Selvfølgelig er der forsikring på, men det er pisse ærgerligt for en lille butik som vores, siger cykelsmeden.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce