Annonce
112

Indbrud på stribe: Tre indbrud og to forsøg Assens i weekenden

Arkivfoto: Michael Bager

Assens: Indbrudstyvene har været aktive i Assens hen over weekenden. Fyns Politi har fået ikke færre end fem anmeldelser om indbrud eller forsøg på det begået mellem fredag og søndag.

Fredag aften er en hoveddør til en beboelse på Rugmarksvej brudt op, her slap beboerne dog med forskrækkelsen, idet det ikke ser ud til, at nogen har været inde i huset.

Sådan gik det ikke på Torø Huse Vej, hvor et vindue mod gårdspladsen blev opbrudt natten til lørdag. Her er stjålet lamper. Lamper og møbler var udbyttet af et indbrud i Provstigade ligeledes lørdag nat. Her blev en terrassedør opbrudt. På Sprogøvej blev det ved forsøget, da et vindue søndag eftermiddag blev brudt op mellem klokken 14 og 15.30. Ingen har dog ifølge politiets døgnrapport været inde i huset. /liw

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce