Annonce
Middelfart

Indbrud i tøjforretning i Middelfart: Tyve anholdt i Fredericia

Efter en længere jagt anholdt politiet i Fredericia to indbrudstyve natten til mandag. Arkivfoto.

Vagtchefen ved Fyns Politi er stærkt tilfreds med nogle beboere i Middelfart. Klokken 2.30 natten mellem søndag og mandag opdagede beboerne, at der blev begået indbrud i en herretøjsforretning på Algade i byen.

Vidnerne alarmerede politiet og kunne også levere en god beskrivelse af den bil, som de to tyve forsvandt i. Det gav anledning til en jagt efter gerningsmændene rundt på Vestfyn, indtil politiet i Fredericia fik stoppet bilen. De kunne hurtigt konstatere, at det var den rette, for der lå en del koster fra tyveriet i bilen.

Annonce

Derudover var der også to mænd fra Odense på 20 og 38 år. De blev i løbet af natten overført til politigården i Odense, hvor man mandag vil arbejde videre med sagen.

- Fyn har været plaget af mange indbrud i weekenden, så det er stærkt tilfredsstillende, at det er lykkedes at få fat i nogle af gerningsmændene. Det er virkelig godt gjort af de middelfartere, der har hjulpet os i nat, siger vagtchef Hans Jørgen Larsen, Fyns Politi.

Ud over indbruddet er føreren af bilen også sigtet for at være påvirket af euforiserende stoffer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce