Annonce
Sydfyn

Indbrud i Kirkeby Gamle Mejeri: Tre kræmmere bestjålet

Fyns Politi. Arkivfoto: Michael Bager

Kirkeby: Kirkeby Gamle Mejeri har haft gæster af typen, der kommer uden for åbningstiden.

Det fremgår af døgnrapporten fra Fyns Politi.

Det tidligere mejeri på Assensvej huser i dag et halvt hundrede kræmmerstande og har åbent søndag i lige uger, og da kræmmerne mødte søndag morgen, kunne de se, at den var gal.

Jonas Andersen, der ejer bygningerne, oplyser, at der er blevet stjålet genstande fra tre stande.

- Tyvene har brækket en dør til den bageste hal op, som er lejet af tre kræmmere, og så er de blevet stoppet af en ståldør. Så de 47 andre kræmmere er heldigvis sluppet, siger han.

Han oplyser også, at det er kræmmernes egne forsikringer, der skal dække tyveriet. Og at tyven eller tyvene næppe har haft brug for en varevogn til at køre byttet væk.

- Det er ærgerligt for de kræmmere, det er gået ud over, men det er ikke et tyveri i millionklassen. Jeg tror faktisk ikke engang, at der er brugt en bil, siger han.

Ifølge døgnrapporten er der blandt andet stjålet brugte computere, lysestager, ure og franske knive, og indbruddet er begået i perioden fra lørdag klokken 21 til søndag klokken 8. /finn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1944: 25-årig kvinde har kvalt sine to drenge

1994 Politiet i Odense har beslaglagt en større mængde ulovligt knaldfyrværkeri hos en 33-årig odenseansk ungdomsskolelærer. Læreren solgte fyrværkeriet fra sin bil til sine 15-16-årige elever på en af byens knallertskoler. Læreren nåede at sælge 4500 stykker ulovligt knaldfyrværkeri, inden han blev afsløret på skolen af politiets uropatrulje efter anmeldelser. På lærerens privatbolig og i hans bil beslaglagde politiet godt 2500 stykker farligt fyrværkeri, og læreren sigtes nu for at have købt over 7000 stk. fyrværkeri, blandt andet bomber, der var på størrelse med kokosnødder. Da det beslaglagte fyrværkeri er for farligt at have liggende i kælderen på politigården, opbevares det i en civilforsvarsbunker fra krigens tid. 1969 Det hænder, at folk juleaften kommer i tanker om, at de ikke har fået sendt et julekort eller brev til tante Sofie eller bedstefar. Hvad skal man så gøre for at bøde på glemsomheden? For nogle år siden kunne man sende telegrammer hele juleaften og julenat, men det forlyder, at der nu kun modtages livsvigtige telegrammer. - Vi har ikke noget begreb i den forbindelse, der hedder livsvigtigt, siger telegrafbestyrer N.H. Møller, Odense, og det er ikke rigtigt, at der ikke modtages telegrammer juleaften. Ordningen går ud på, at telegrammer, der ikke kan siges at være vigtige, ikke bringes ud, når de indtelefoneres efter kl. 16.30 juleaften eller nytårsaften. I stedet bringes de ud næste morgen kl. 7.00. 1944 På Harnbjerggaard i Humble på Langeland er der tidligt i går morges udspillet et frygteligt familiedrama, idet fodermesterens 25-årige hustru har kvalt sine to drenge på henholdsvis fem og seks år og derefter berøvet sig selv livet. Ved fire-tiden var fodermesteren stået op og gået i stalden for at påbegynde malkningen, som hans kone plejede at være ham behjælpelig med. Da hun imidlertid efter en times forløb ikke var kommet, blev fodermesteren urolig og gik hjem til boligen for at se, om der var tilstødt hustruen noget. Hun ventede sin nedkomst i nær fremtid. I hjemmet fandt fodermesteren de to smådrenge liggende kvalt i deres senge, mens hustruen havde hængt sig i en snor fra dørkarmen.

Annonce