Annonce
Nyborg

Indbrud forpurret i Nyborg: Indbrudstyve løb lige i armene på politiet

To indbrudstyve blev torsdag aften pågrebet i Nyborg med tyvekoster og koben. Arkivfoto: Michael Bager
En årvågen borger fik alarmeret politiet, idet hun så et indbrud i en villa i Nyborg. Fem minutter efter opkaldet fra borgeren løb indbrudstyvene næsten direkte i armene på politiet.

Det blev en kort affære for to indbrudstyve torsdag aften i det nordlige Nyborg. En årvågen kvinde i nabolaget opdagede, at der var noget på færre og kontaktede derfor politiet.

- Kort efter ankom vi til stedet og kunne anholde og sigte dem for indbrud. Vi fandt både koben og koster fra indbruddet på dem. Så det var supergodt arbejde af en borger, fortæller vagtchef ved Fyns Politi, Henrik Krøjgaard.

Politiet modtog anmeldelsen klokken 19.50, og fem minutter efter var de på adressen.

- Da vi kom derud, var de på vej ud af huset, og vi fik hurtigt løbet dem op. Én blev taget i baghaven, og én blev taget ud foran. Så de løb næsten ud i armene på os, siger Henrik Krøjgaard.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Byråd sætter punktum for Odeon-sag: Men der mangler stadig en undskyldning

Leder For abonnenter

Odeon har tumlet rundt som en beruset balletdanser

Det er ynkeligt, at selskabet bag Odeon ikke vil undskylde de løgne, som man var sendt ud i offentligheden for at dække over sagen om den systemkritiske kinesiske dansetrup Shen Yuns aflyste optræden i musik- og teaterhuset. Odeon-selskabet har, som det fremgik af avisen tirsdag, i stedet valgt at "beklage" sin optræden via en advokat, men man har ikke haft mod og mandshjerte nok til at sige det lille, men vigtige ord "undskyld". Det er uhørt dårlig stil; en uforskammet opførsel. Derfor må man håbe, at Odeon tager ved lære af forløbet og den berettigede kritik, der er blevet rejst mod selskabet. For selvfølgelig skal man undskylde, når man stikker en løgn. Odeon har i Shen Yun-sagen tumlet rundt som en beruset balletdanser midt i et balletkompagni. Man har løjet for offentligheden, og man har løjet for sin kontraktpartner, Odense Kommune. Det har absolut ikke været kønt at se på. Det er blevet grundigt tilbagevist, at aflysningen af den kinesiske dansetrups optræden skyldtes pres fra det kinesiske regime. Der findes ganske enkelt ikke skyggen af dokumentation for, at den kommunistiske supermagt Kina har forsøgt at diktere programmet i et musik- og teaterhus i hjertet af Danmark. Der er andre og bedre forklaringer på, at Shen Yun-truppen ikke fik lejlighed til at optræde i Odeon. Alene det faktum, at truppen er ukendt i offentligheden og derfor næppe ville have haft gennemslagskraft til at samle et større publikum i Odeon, kan begrunde, at truppen fik et nej fra Odeon. Det kunne man imidlertid have sagt højt og dermed sparet sig selv for megen ballade. Ligesom man fra Odeons side kunne have sagt, at der var åbenlyse samarbejdsproblemer mellem den kinesiske trup og musik- og teaterhuset. Det er nu engang altid bedst at sige tingene, som de er - også når det er ubekvemt. Selv om sandheden ifølge mundheldet er ilde hørt, er sandheden altid at foretrække. Derfor må Odeon mande sig op og lære at sige tingene, som de er. Også, når det handler om at afvise ukendte, kinesiske dansere. Alt andet er ynkeligt.

Nyborg

Tyv på spil i Ullerslev-Centret

Annonce