Annonce
Trekantområdet

Implantater, tatoveringer og piercinger: Man må lide for skønheden

Marlle Black fra Fredericia er piercet og tatoveret langt ud over det normale. Han ved godt, at folk glor - og det må de gerne. Han drømmer om at etablere et omrejsende freakshow. Foto: Peter Friis Autzen
Marlle Black fra Fredericia er ikke, som folk er flest. Smerte er hans ven, og hans drøm er at være med i et omrejsende freakshow.
Annonce

Fredericia: - Folk må gerne glo på mig. Jeg er da kun glad for at give dem et minde, siger Marlle Black og fører sit fadølsglas til munden.

Forsigtigt, så hans piercinger i læberne ikke støder for hårdt mod glasset. Det klirrer lidt.

Marlle Black har en udstråling som få. Nogle vil måske synes, at han ser farlig ud.

- Men jeg er ikke farlig. Jeg ser bare ud, som jeg kan lide at se ud. Det gør mange mennesker jo, men jeg kan bare lide det sådan her. Og det er anderledes, siger han.

Marlle er 31 år. Født og opvokset i Fredericia. De første mange år af sit liv hed han Martin, men i dag hedder han Marlle. Og han har altid været glad for tatoveringer og piercinger.

- Jeg gør det for min egen skyld. Det sker, at folk råber ud af vinduet på passerende biler eller sådan noget. Folk må gerne glo. Men det er ikke for deres skyld, at jeg ser sådan her ud.

Er du sikker på, at det ikke gør det for at blive set på?

- Hundrede procent.

Trods sit ekstreme udseende er Marlle ikke blind for, at nogle normaliteter kan være helt ok. For eksempel inden for musik.

- Jeg hører som regel dødsmetal. Men jeg kan også lide country. Og John Mogensens sange er også gode, siger han og tager endnu en slurk øl.

Marlle Black har flere gange været under kniven og nålen for at udsmykke sin krop. Privatfoto

Igen med forsigtighed. Igen klirrer det lidt.

Mens vi taler, går en ung mand forbi i Gothersgade. Han har hvid tshirt på og korte bukser. Man kan se hans farvestrålende tatoveringer på armene og en sort/hvid på det ene underben. Ingen vender sig om og glor efter ham.

- Det er heldigvis blevet mere almindeligt at udsmykke sin krop, som man har lyst til. Det er jeg glad for, siger Marlle og tænder en cigaret.

Annonce

Begyndte tidligt

Allerede som 13-årig begyndte Marlle at gå med makeup og piercinger.

- Mine forældre var ret large og lod mig gå i gang tidligt. Min ældre bror havde lagt niveauet højt, og det gjorde det lettere for mig. I dag er han mere almindelig, siger Marlle, som ikke har i sinde at vende tilbage til "normalen" - tværtimod.

- Jeg drømmer om at etablere et freakshow, hvor folk kan opleve optrædener med folk, der hænger i kroge og den slags. Jeg vil også gerne selv optræde, siger han og fortæller om, hvor mange kilo vægt, kombinationen af hud og krog kan bære. Det er mere, end man skulle tro.

Den slags omrejsende shows findes der flere af rundt om i verden, men helt almindelige er de ikke ligefrem.

Nogle piercinger er mere blodige end andre. Her er Marlle i gang med at få indlagt implantater i venstre arm. Privatfoto

- Smerte giver et adrenalinkick. I hvert fald den rigtige slags smerte, siger Marlle, som ikke ville blive begejstret, hvis nogen uden varsel bankede en tegnestift i låret på ham.

Vil du bedøves, hvis tandlægen skal bore dig i en tand?

- Nej, det tror jeg ikke. Men når jeg en gang skal have tænderne skiftet til chrom-tænder, vil jeg nok bede om at blive bedøvet, siger han.

Allerede i en tidlig alder mødte Marlle sin kæreste, Lea.  De to skal snart giftes - begge klædt i sort og med en mindre, fest med venner og metalmusik.

- Min første tatovering fik jeg som 16-årig. Det var et hjerte med Leas navn. Dengang sagde hun "det kommer du til at fortryde", men jeg har ikke fortrudt. Hun er det bedste, der er sket i mit liv, siger han og smiler.

Annonce

Implantater og Y-snit

Op ad sin venstre arm har Marlle en række implantater: Små silicone-dimser, der er lagt ind under huden, så armen buler.

Resultater ligner lidt en rygrad og ribben. Andre har begyndende horn i panden eller takker som en krokodille. Det har Marlle ikke endnu. Men horn i panden er blandt hans fremtidsønsker.


Jeg er hverken syg eller farlig. Jeg er bare mig selv.

Marlle Black


På overkroppen har han en stort Y tatoveret. Det er linjerne i det såkaldte Y-snit, som udføres på døde i forbindelse med obduktioner. I en ikke alt for fjern fremtid skal Y'et omdannes til et ar. Under den operation fjernes en smule af Marlles kød. Og det vil han spise.

- Man er, hvad man spiser, siger han og smiler.

Er du helt sikker på, at det ikke bare handler om at chokere?

- Ja. Andre samler Pokémon-kort. Jeg gør det her. Jeg flygter ikke fra noget. Og jeg forvandler mig ikke - tværtimod er jeg mig selv.

Annonce

Prøv at forstå

Marlles livsstil forstås af hans venner og det miljø, han begår sig i. Mange andre kan nok have svært ved at forstå. Men sådan er det med mange miljøer, når man betragter dem udefra.

Selv forsøger han at forstå sin omverden.

- Mange misforstår mig og mit miljø - og når de ser på mig, tror de ikke, at jeg ønsker at forstå dem. Men det er forkert. Jeg læser en del om kulturer og religioner. Egentlig bryder jeg mig ikke om religioner. I hvert fald ikke ret mange af dem. Men derfor kan man godt prøve at forstå dem lidt, siger Marlle.

Den blege hud passer til stilen, men den er også en naturlig følge af, at Marle er født rødhåret og derfor passer på med solen. Her er han dog kortvarigt ude i sommersolen for at vise sine implantater og tatoveringer på armene frem. Foto: Peter Friis Autzen

Han er ikke satanist, men forsøger dog at efterleve enkelte ledetråde i satanismen.

- Det handler ikke om ondskab eller at gøre andre ondt, men om at være sig selv og ikke følge andre, siger han.

Hvordan sikrer I i miljøet, at I ikke lægger pres på hinanden til at gå for langt med piercinger og så videre?

- Vi er venner. Vi presser ikke hinanden, men bakker hinanden op. Og hvis jeg en dag besluttede at droppe det hele, kunne mine piercinger fjernes, ørerne sys ind, tatoveringerne fjernes og så videre. Og mine venner ville stadig respektere mig og være sammen med mig. Sådan er det med venner. Vi forstår hinanden.

Marlles allerførste tatovering er 15 år gammel. Det er et hjerte med Leas navn. De to skal snart giftes. Foto: Peter Friis Autzen
Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce