Annonce
Kerteminde

Imens der arbejdes på nyt anlæg: Munkebo Speedway håber på tilladelse til at køre midlertidigt på banen

- Hele Munkebo og hele kommunen spørger, hvornår vi skal i gang med at køre igen. Der er mange, der følger med i sagen. Folk forstår jo ikke, hvordan vi kan blive Danmarksmester det ene år og lukket ned det næste, siger Niels Lorentsen, formand for Munkebo Speedway Club. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Der arbejdes på højtryk hos Munkebo Speedway for at få lov at etablere et nyt anlæg, så der igen kan køres speedway. Alt imens forsøger den nye formand at få tilladelse til at køre på det eksisterende anlæg.
Annonce

Munkebo: På fjerde år kører sagen om Munkebo Speedway Club, men fremtiden ser nu ifølge den nye formand for klubben, Niels Lorentsen, lysere ud.

- Det går rigtig godt fremad. Vi arbejder for fuld tryk, fastslår han.

I denne sæson har klubben kørt de unge speedwaykørere frem og tilbage til Holstebro, hvor de har trænet et par gange om ugen. Men forhåbentlig kan de snart trille rundt på klubbens egen bane.

- Jeg synes godt, at vi kunne komme ud at køre nu. Vi er den største amatør-afdeling i Danmark, og vi har en masse unge mennesker, der gerne vil ud at køre. Det har vi sat gang i, fortæller formanden.


- Jeg synes, det kører rigtig godt nu. Vi har allieret os med professionelle fra branchen, og jeg synes, jeg har nogle dygtige folk omkring mig, der virkelig ved, hvad de laver.

Niels Lorentsen, formand for Munkebo Speedway Club.


Ved siden af arbejdet med det nye anlæg arbejder klubben på at få lov til at køre lidt på den eksisterende bane med nogle af de mindre maskiner, indtil det nye anlæg står klar. Men for at det kan lade sig gøre, skal klubben levere støjberegning og miljøpapirer til kommunen.

- Jeg håber, kommunen ser velvilligt på det og tager sagen op ligeså snart, vi har sendt alt det relevante papirmateriale ind, siger Niels Lorentsen, der håber på, at man kan komme ud og køre på banen til foråret.

Annonce

Professionelle på sagen

Samtidig med, at klubben arbejder på at få lov til at køre på det eksisterende anlæg, er man også i tæt dialog med kommunen om det nye anlæg.

- Vi har haft et rigtig godt dialogmøde med Kerteminde Kommune, hvor vi har fremlagt planen for det nye speedwayanlæg. Vi har lavet nogle ændringer i skitserne til det nye anlæg. Blandt andet ved at lægge den lille speedwaybane ind i den store bane - så vi altså har samlet begge baner, fortæller Niels Lorentsen, der oplevede, at både embedsmænd og politikere var meget positive overfor planen.

For at få anlægget godkendt skal klubben bestå fire punkter, der handler om støj, lys, vand og visualisering. Hvis de fire punkter ikke er overholdt, kan man risikere at skulle gennemføre en fuld VVM-redegørelse (miljøgodkendelse, red.), og den slags kan godt tage mere end et år. Men som det ser ud nu, forventer man at klubben kan overholde alle krav.

- Jeg synes, det kører rigtig godt nu. Vi har allieret os med professionelle fra branchen, og jeg synes, jeg har nogle dygtige folk omkring mig, der virkelig ved, hvad de laver, siger han.

- Derudover har jeg siden formandsskiftet prioriteret meget højt, at vi er i god dialog med vores naboer, og at de kan følge med i, hvad der sker.

Mens klubben venter på grønt lys, nyder man heldigvis godt af hjælp fra "det grønne hold" - en flok frivillige, der hjælper med at holde anlægget.

- De gør det skidegodt, og det er simpelthen så stor en hjælp. De har ingen børn, der kører speedway, men de gør det alligevel. Det er prisværdigt, synes jeg. Det er dejligt at se, at vi løfter i flok, fastslår han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce