Annonce
Indland

Imam: Danmark næste terror-mål

Imam Abu Bashar er så nervøs for terrorangreb, at han frygter for sine børns sikkerhed. - Hver gang, jeg rejser med tog eller bus, holder jeg øje med kufferter og tasker, siger han.

Odense-imamen Abu Bashar forventer, at Al-Qaeda slår til i Danmark næste gang.

Annonce

Danmark bliver Al-Qaedas næste terrormål, efter at terrororganisationen har slået til med død og lemlæstelse i flere europæiske storbyer.

Det er imam Abu Bashar fra Vollsmose helt sikker på.

- Jeg frygter et terrorangreb i Danmark, fordi der er danske tropper i Irak. Danmark er det næste terrormål. Bin Laden holder, hvad han lover. Når han i medierne truer alle lande, der støtter USA i Irak, så mener han det. Han giver sig ikke af med tomme ord, siger Odense-imamen Abu Bashar.

På grund af den overhængende fare frygter imamen for sine børns sikkerhed.

- Hver gang, jeg rejser med tog eller bus, holder jeg øje med kufferter og tasker, siger Abu Bashar.

Annonce

Terrorforbindelse

Imamen kom i går i stærk modvind, da han blev sat i forbindelse med det fejlslagne terrorangreb mod to tyske regionaltog i slutningen af juli.

Ifølge den tyske tv-station NDR blev Abu Bashars navn og telefonnummer fundet kodet ind i mobiltelefonen hos den 21-årige libaneser, der blev anholdt af tysk politi på banegården i Kiel. Tv-stationens information er sivet fra det tyske forbundskriminalpoliti.

Den terroranholdte havde også en togbillet til Odense på sig.

Annonce

Jeg kender ham ikke

Imam Abu Bashar afviser ethvert kendskab til manden og terrorplanerne.

- Jeg kender ikke denne mand fra Tyskland, og jeg er sikker på, at politiet eller efterretningstjenesten ville have afhørt mig, hvis de havde beviser mod mig, siger Abu Bashar.

Imamen, der har boet 12 år i Danmark, er dog ikke i tvivl om, at terroren er på vej til Danmark.

- Der er små grupper i landet, som er enige med Al-Qaeda om både metoder og ideer. Jeg er bange for, at de vil hjælpe terrorister udefra med at gennemføre deres planer. Eller at de tager i terrorpraktik i udlandet for selv at kunne udføre angreb, siger Abu Bashar.

Når Danmark nu står øverst på listen for Al-Qaeda, sker det ifølge imamen efter, at Italien har besluttet at trække alle sine tropper tilbage fra Irak inden årets udgang.

Annonce

Satans lillebror

På Forsvarsakademiet deler man langt hen ad vejen imamens vurdering.

- På grund af statsministerens loyalitet over for USA i forbindelse med krigen i Irak og hans mange besøg hos Bush, bliver vi betragtet som lillebror til den store satan USA. Dermed har vi stukket snuden langt frem, siger major Søren Bach.

Han mener desuden, at Muhammed-krisen har sendt Danmark op ad ranglisten over attraktive terrormål.

- Danmarks navn og flag bliver lagt for had. Det har nu en større pr-værdi at ramme Danmark, siger major Søren Bach.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn

Mårhundefund bekymrer fynske jægere

Annonce