Annonce
Kerteminde

Ildsjæle dyster: Sådan vil de fem finalister forbedre deres landsby

Mandag blev de fem landsby-projekter præsenteret på rådhuset i Kerteminde. Privatfoto
Et skønnere gadekær, en bedre aktivitetsplads og et samlingssted ved købmanden er blandt andet på ønskelisten hos finalisterne i konkurrencen Landsby Makeover.

Der er fem grupper af frivillige fra henholdsvis Drigstrup, Rynkeby, Rønninge, Salby og Kølstrup tilbage i konkurrencen om at finde på den bedste idé til, hvordan deres landsby kan forbedres. I august skal dommerpanelet finde den endelige vinder, som får 30.000 kroner at gøre godt med. Nedenfor kan du læse om de foreløbige planer hos finalisterne.

Annonce

1. Drigstrup

I Drigstrup vil lokale frivillige give sognegården og arealerne omkring en kærlig hånd. Sognegården er et samlingspunkt i lokalområdet, hvor der gennem året arrangeres forskellige aktiviteter og fællesspisninger. Ved mange af aktiviteterne bliver der dog fundet ly for vejret under et forholdsvis slidt halvtag. Der er et ønske om at få halvtaget og noget af trækonstruktionen renoveret.

2. Rynkeby

I Rynkeby er deltagernes ønske at forskønne parkeringspladsen og det grønne hjørne ved Spar-købmanden, så det i højere grad kan være et samlingssted for borgerne. Det skal blandt andet ske ved, at der plantes træer langs parkeringspladsen og anlægges græsarmeringssten. Samtidig skal den grønne plads have et bord med bænke, og der skal plantes frugttæer til fælles afbenyttelse.

3. Rønninge

I Rønninge er der allerede blevet etableret en ny legeplads. Frivillige ønsker dog at forskønne området yderligere. Det indebærer blandt andet, at områdets fodboldmål skal have en makeover, at der skal laves plancher med eksempelvis information om stisystemer i området, træerne i området skal have uglekasser, og der skal laves blomsterkasser, bålplads, tilhørende kongespil med mere.

4. Salby

I Salby er det byens gadekær, der trænger til en tur, så det kan blive pauseplads for turister og samlingssted for borgerne. Ønsket er at få renset gadekæret, at få anlagt en grusplads i græsplanen til et bord med bænke og få hejst en flagstang. Er der penge nok, skal der også være grillsted og en gangbro ud i vandet.

5. Kølstrup

I Kølstrup trænger vandhullet ved navn Langedam til en overhaling. Der skal tyndes ud i træerne langs vandhullet, og bøgehækken ind mod sportspladsen skal gøres lavere. Samtidig skal der fyldes sten i vandhullet, så vandet bliver mindre dybt og mere sikkert at færdes ved. Løber Kølstrup med hovedpræmien, skal der også bygges en romantisk bro.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Uenighed om straffen: Anklager og forsvarer milevidt fra hinanden i sag om sexovergreb på dement kvinde

Faaborg-Midtfyn

Udsigt til kaos i skraldespanden: Også politikere frygter, at ny affaldsordning bliver ringere end den gamle

Annonce