Annonce
Faaborg-Midtfyn

Ild i stråtækt hus: Nedbrændte fuldstændigt

Der er ikke meget tilbage af huset, hvor der udbrød brand natten til søndag. Foto: René Johansen

Årsag til brand i stråtækt ejendom natten til søndag er ukendt. Der var ingen hjemme på tidspunktet for branden, som beredskabet arbejdede med at få slukket helt frem til klokken 9.

Annonce

Ringe: Når først ilden har fået rigtig fat i et stråtag, er der ikke meget andet at gøre end at lade det brænde.

Det var konklusionen for de brandfolk, som klokken 2.10 natten til søndag blev kaldt til brand i et stråtækt hus på Boltingevej i Boltinge sydvest for Ringe.

Ejendommen, som var med en førstesal, stod i store flammer, og derfor var det for brandfolkene vigtigst at få ilden under kontrol. Det lykkedes også, og efterslukningsarbejdet gik i gang, da ilden i stråtaget var aftaget. Det er det, der i fagsproget hedder "en kontrolleret nedbrænding".

- Da vi ankom, var der ild i taget på huset, og vi var i tvivl, om der var nogen i huset, så det gik vi i gang med at undersøge. Men politiet fik hurtigt kontakt til ejeren, som ikke var hjemme, forklarer indsatsleder hos Beredskab Fyn, Kim Skovlund.

Først klokken 9 søndag morgen kunne han og de øvrige brandfolk forlade stedet.

- Der gik ikke lang tid, inden det brændte kraftigt, og vi var bange for, at loftet ville falde ned, så vi måtte lave det, vi kalder en udvendig slukning, siger Kim Skovlund, der fik pillet taget ned med en grab.

- Ellers så brænder det bare videre, så det var for at få det helt slukket. Sådan noget tager tid, bemærker indsatslederen.

Ifølge en nabo var det genboens knægt, som opdagede, at huset på den modsatte side af vejen stod i flammer. Han fik vækket sin far, som alarmerede brandvæsenet.

Årsagen til branden er endnu ukendt, og det er nu op til politiets brandteknikere at undersøge det.

Brandfolkene var på stedet frem til klokken 9 søndag morgen for at få bugt med ilden. Foto: René Johansen
En stråtækt ejendom på Boltingevej sydvest for Ringe nedbrændte natten til søndag fuldstændigt. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Svogre starter møbelvirksomhed: Kunderne står i kø for at købe håndlavede fynske borde

Fyn

Sådan ser økonomien ud i din kommune: Forsigtig optimisme hos fynske borgmestre

Annonce