Annonce
Middelfart

Se video: Brandfolk kæmper med flammerne i flerlænget ejendom

En flerlænget ejendom i Asperup står lørdag aften i flammer, og brandfolk kæmper med, at ilden ikke breder sig.

En voldsom brand brød lørdag kort efter klokken 18 ud på en flerlænget ejendom på Byvejen i Asperup på Nordvestfyn.

Ifølge vagtchef Anders Furbo Therkelsen er en større lade omsluttet af flammer, og både brandfolk og politi er på stedet.

- Der er ingen fare for hverken mennesker eller dyr, siger vagtchefen.

Brandfolkene kæmper i første omgang med at undgå, at flammerne og ilden breder sig til de øvrige længer på den flerlængede ejendom, som ligger få hundrede meter fra Asperup Kirke.

- Det brænder meget kraftigt på stedet, siger Anders Furbo Therkelsen.

Annonce
Lørdag aften brander det meget kraftigt i en flerlænget gård på Byvejen i Asperup på Nordvestfyn . Foto: Local Eyes
Lørdag aften står en flerlænget ejendom i Asperup i flammer. Foto: Local Eyes
Annonce
Middelfart For abonnenter

Middelfart halter bagefter når det gælder nye virksomheder: Erhvervschef så gerne, at flere unge overvejede at blive selvstændige

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce