Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Beboere fra Åløkkekvarteret gik mandag sidst på eftermiddagen tur på området ved "Cirkuspladsen", for at se, hvor meget der var blevet fældet i løbet af dagen. Foto: Erik Thomsen
Både Åløkkekvarterets Grundejerforening og Odense Kommune har forespurgt på, om Olav de Linde vil sælge omstridt areal i udkanten af Åløkkeskoven. Begge har fået samme svar: Nej tak.

Odense: Havde nogen tænkt den tanke, at et salg af Olav de Lindes omstridte areal i udkanten af Åløkkeskoven kunne blive løsningen i den langvarige og fastlåste strid mellem virksomheden og især naboerne i Åløkkekvarterets Grundejerforening, så tro om igen.

For området er ikke til salg. Det fastslår direktør i Byggeselskabet Olav de Linde, Esben Kjeldsen, og det har købstilbuddet, som Åløkkekvarterets Grundejerforening i weekenden via en advokat fremsendte, ikke ændret på.

- Det (købstilbuddet, red.) kom sådan set også for 14 dage siden via kommunen, hvor vi fik en forespørgsel på, om vi kunne være interesserede i at sælge arealet til kommunen, og supplerende om vi kunne være interesseret i at afstå arealet til beboerne i Åløkkekvarteret. Vi svarede i tirsdags pænt tilbage, at det var vi ikke interesserede i, fastslår Esben Kjeldsen.

Annonce

Han tilføjer, at Olav de Linde er glad for at eje området - og modsat det, kritikerne siger, så er virksomheden også glad for skoven.

- Det har aldrig været hensigten at rydde skoven på vores grund. Vi ville gerne bygge på en måde, så det berørte kanten af skoven, det er rigtigt, men vi er glade for skoven og mener selv, at vi er et firma med en grøn profil, og vi har aldrig ønsket at hverken rydde skoven eller ødelægge den, siger Esben Kjeldsen.

Kritiserer medier og kritikere

Som også den lokale afdelingsdirektør i Olav de Linde, Lars Friis Christensen gjorde i fredags, så afviser Esben Kjeldsen, at mandagens fældning af træer på Olav de Lindes grund i Åløkkeskovens udkant skal ses som en hævnaktion over for kritikerne og de politikere, som har forpurret byggeselskabets planer om at opføre boliger tæt op ad skoven.

Esben Kjeldsen, direktør hos Olav de Linde

- Det har intet med det at gøre, fastslår han og forklarer videre:

- Gennem ret lang tid modtog vi signaler fra Odense Kommune om, at der kunne blive givet tilladelse til at bygge omkring området ved Cirkuspladsen. Det forandrede sig så ved rådmandsskiftet (da Christoffer Lilleholt (V) tog over efter Jane Jegind (V), red.), hvor der nærmest fra det ene øjeblik til det andet lige pludselig ikke længere var opbakning til det.

- Vi må bare erkende, at som tingene står nu, så skal vi ikke bruge kræfter på et projekt med at bygge boliger dernede. Vi erkender, at vi derfor må finde en anden anvendelse, siger han.

Han mener i øvrigt, at sagen er blevet blæst ud af proportioner i medierne.

- Det er voldsomt at få det til at lyde som om, vi fælder hele skoven. For det har aldrig været meningen.

Hvem har gjort det? For det mener jeg ikke, at vi nogensinde har hverken skrevet eller antydet. Er det ikke dig, der blæser tingene lidt op?

- Det synes jeg faktisk ikke, at det er. Hvis man tager hele retorikken og hele den måde, man også farer frem over for vores medarbejdere i Odense, så synes jeg, at det i nogle sammenhænge har været og er ret voldsomt, siger Esben Kjeldsen.

Annonce

Stadig glade for Odense

Olav de Linde-direktøren erkender, at sagen, som har stået på i flere år, ikke har haft et godt forløb.

- Vi er kede af historien her, det er vi, og vi er kede af, at der bliver tegnet et billede af os, som vi ikke selv kan genkende, siger han.

I november sidste år lød fra det Olav de Linde, altså fra Olav de Linde, som ejer byggeselskabet, at sagen kunne få konsekvenser. Og det blev sagt på en måde, der af mange blev opfattet som en trussel om, at hvis byggeselskabet ikke fik lov at bygge, så ville virksomhedens aktiviteter i Odense blive neddroslet.

"Hvis det ikke bliver muligt at bygge, så står vi med en ny situation. Vi har investeret massivt i Odense gennem mange år, og vi har en række bygninger i byen. Dem vil vi naturligvis fortsat tage os rigtig godt af, men bortset fra det vil vi fremover bruge vores kræfter andre steder", lød Olav de Lindes ord.

Esben Kjeldsen afviser dog, at det skal forstås sådan, at virksomheden nu vil droppe nye investeringer i Odense. Han siger:

- jeg føler, at vi har en god dialog med både politikere og embedsfolk. Jeg er ret sikker på, at hvis man vælger at kigge objektivt på tingene, så kan man godt se det bidrag, som vores virksomhed både har givet og stadig giver til Odense Kommune.

Kommer forløbet omkring sagen her til at have betydning for, hvor meget eller lidt, Byggeselskabet Olav de Linde skal have med Odense at gøre i fremtiden?

- Nej, det gør det ikke. Vi er meget glade for det, vi har i Odense. Og vi har også et par udviklingsprojekter, vi kigger på, omkring de ejendomme vi har, plus at vi også er i gang med at bygge boliger ved Thrige-området. Vi er glade for at være i Odense, og det har vi altid været.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce