Annonce
Middelfart

Ikke slut med læger på plejehjemmene alligevel: Udvalg har fundet penge til at videreføre populær ordning

Social- og Sundhedsudvalget i Middelfart Kommune har fundet penge til at videreføre ordningen med fasttilknyttede læger på plejehjemmene i en statslig pulje. Arkivfoto.
Udvalg har besluttet at bruge en del af statslig pulje på at bevare ordningen.

Nordvestfyn: Der var udsigt til, at der med udgangen af 2019 ikke længere skulle være læger fast tilknyttet plejehjemmene i Middelfart Kommune, idet den satspulje, som pengene til ordningen kom fra, udfases.

Men på Nordvestfyn har ordningen været til stor glæde for både plejehjemsbeboere, læger og medarbejdere, og derfor har Social- og Sundhedsudvalget på det seneste møde besluttet at fortsætte ordningen.

- Vi har fået ordningen evalueret tidligere på året, og alle syntes, det var en god idé. Dengang havde vi ikke penge til at videreføre ordningen, men de penge har vi fundet nu, fortæller formand for udvalget Kaj Johansen (S).

Pengene har udvalget fundet i en pulje på 100 millioner kroner, som Regeringen og KL har afsat til kommunernes arbejde med ensomme ældre.

Af de penge står Middelfart til at modtage 778.000 kroner i 2020 og her reserveres 150.000 kroner til at videreføre ordningen. På den måde kan kommunen fortsætte den nuværende ordning, som svarer til 18 timer om året til hvert af de syv plejehjem i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce