Annonce
Middelfart

Ikke slut med læger på plejehjemmene alligevel: Udvalg har fundet penge til at videreføre populær ordning

Social- og Sundhedsudvalget i Middelfart Kommune har fundet penge til at videreføre ordningen med fasttilknyttede læger på plejehjemmene i en statslig pulje. Arkivfoto.
Udvalg har besluttet at bruge en del af statslig pulje på at bevare ordningen.
Annonce

Nordvestfyn: Der var udsigt til, at der med udgangen af 2019 ikke længere skulle være læger fast tilknyttet plejehjemmene i Middelfart Kommune, idet den satspulje, som pengene til ordningen kom fra, udfases.

Men på Nordvestfyn har ordningen været til stor glæde for både plejehjemsbeboere, læger og medarbejdere, og derfor har Social- og Sundhedsudvalget på det seneste møde besluttet at fortsætte ordningen.

- Vi har fået ordningen evalueret tidligere på året, og alle syntes, det var en god idé. Dengang havde vi ikke penge til at videreføre ordningen, men de penge har vi fundet nu, fortæller formand for udvalget Kaj Johansen (S).

Pengene har udvalget fundet i en pulje på 100 millioner kroner, som Regeringen og KL har afsat til kommunernes arbejde med ensomme ældre.

Af de penge står Middelfart til at modtage 778.000 kroner i 2020 og her reserveres 150.000 kroner til at videreføre ordningen. På den måde kan kommunen fortsætte den nuværende ordning, som svarer til 18 timer om året til hvert af de syv plejehjem i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce