Annonce
Middelfart

Ikke slut med læger på plejehjemmene alligevel: Udvalg har fundet penge til at videreføre populær ordning

Social- og Sundhedsudvalget i Middelfart Kommune har fundet penge til at videreføre ordningen med fasttilknyttede læger på plejehjemmene i en statslig pulje. Arkivfoto.
Udvalg har besluttet at bruge en del af statslig pulje på at bevare ordningen.

Nordvestfyn: Der var udsigt til, at der med udgangen af 2019 ikke længere skulle være læger fast tilknyttet plejehjemmene i Middelfart Kommune, idet den satspulje, som pengene til ordningen kom fra, udfases.

Men på Nordvestfyn har ordningen været til stor glæde for både plejehjemsbeboere, læger og medarbejdere, og derfor har Social- og Sundhedsudvalget på det seneste møde besluttet at fortsætte ordningen.

- Vi har fået ordningen evalueret tidligere på året, og alle syntes, det var en god idé. Dengang havde vi ikke penge til at videreføre ordningen, men de penge har vi fundet nu, fortæller formand for udvalget Kaj Johansen (S).

Pengene har udvalget fundet i en pulje på 100 millioner kroner, som Regeringen og KL har afsat til kommunernes arbejde med ensomme ældre.

Af de penge står Middelfart til at modtage 778.000 kroner i 2020 og her reserveres 150.000 kroner til at videreføre ordningen. På den måde kan kommunen fortsætte den nuværende ordning, som svarer til 18 timer om året til hvert af de syv plejehjem i kommunen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Mit Sverige in memorian

Min barndoms Sverige var også min mors og min farfars Sverige. Det var familiebesøg i min mors moster Adeles røde hus i skoven i Halland. Stedet, der stadig emmede af sommerferie paradis for min mor og hendes broder, Roland, i en svunden tid. Familien passede gården som generationer havde gjort det før dem. Adele og hendes broder, Henning, sled og slæbte med at passe besætningen og dyrke den stenede jord. Familiens blod og jord gik i et. Adele og Henning Nilsson døde mætte af dage, ikke fattige, heller ikke rige. Gravstenene på kirkegården i Hishult minder om, at de udgjorde grundstammen af etniske svenskere. Hårdt arbejde havde de, men til gengæld ærligt arbejde fra en tid med et fornuftspræget Sverige, hvor rettigheder og pligter fulgtes ad. Min farfars mor ankom til København fra Blekinge omkring forrige århundredeskifte lige som 100.000 andre etniske svenskere. Som et broderfolk gled de ind i en dansk hverdag på alle niveauer af samfundet. Kun de mange svenske slægtsnavne minder om fortiden. Min oldemor stod på et tidspunkt alene med farfar. Oldemor klarede skærene, og min farfar fandt sin mors fødested i Mørrum, før han gik bort. Ringen blev sluttet. Min længsel mod Sverige er en stærk, ubetinget kærlighed. Det er svenske traditioner, det er Abba, trubadouren Cornelis Wreeswijk, pianisten Jan Johansson, og gensynsglæde med familien i Helsingborg og Skanør. Det er en togtur med Indlandsbanen til Lapland for 40 år siden. Båndene holder trods de mange år, som er gået. Minderne er mange. Jeg sætter en ære i at tale svensk med min familie. Det er velkendt, at Sverige som humanistisk stormagt er ved at blive ført ud over afgrunden. Klinisk renset for fordomme går der en lige linje fra internationalisten og marxisten, Palmes, Rigsdags forslag i 1975 om at gøre Sverige multikulturelt til dagens verdensrekord i antallet af bombesprængninger og voldtægter. Den grænseløse tolerance over for indvandring udvikler sig til en forbrydelse, når det man tolererer er ondskab. Når politikere ved eller bør vide, at indvandring fra 3. verdenslande forøger faren for personfarlig kriminalitet, så mister de deres legitimitet ved ikke at sige fra. I Sverige har den politiske mangfoldigheds utopi udviklet sig til befolkningens modsvarende trøstesløs dystopi i bedste Blade Runner stil med endeløse kampe mellem bevæbnet politi og velorganiserede indvandrerbander. En officiel statsbegravelse kunne være en passende måde, at ære det Sverige politikerne og et flertal af svenskerne selv har lagt i graven; Midnatssolens, de dybe skoves, Pipi Langstrømpes og Emil fra Lönnebergs underfundige Sverige, men også den moderne velfærdsstat funderet på fred fremgang og sikkerhed. Hvil i fred, du blågule, du vil blive savnet, så længe der er nogen, der kan huske dig, du fria, du fjällhōga nord.

Middelfart

Se hele programmet: Navne til Rock Under Broen 2020 afsløret - med populær popduo som genganger

Annonce