Annonce
Erhverv

Ikke kun Waoo: Fynske fiberkunder kan snart se Yousee og selv vælge internet

De mange fynboer, der hidtil kun har kunnet vælge produkter fra Waoo, får en masse at vælge imellem næste år - blandt andet tv fra Yousee. PR-foto: Energi Fyn
De mange fynboer, der er sluttet til Energi Fyns fibernet får næste år en lang række produkter at vælge mellem. Blandt de nye muligheder er tv fra Yousee.

Fyn: Der kommer for alvor nye tider i den fynske bredbåndsverden næste år. Da får alle kunder med fibernet fra Energi Fyn en hidtil helt ukendt valgfrihed.

Fynboer med kabelforbindelser har i årevis været vant til, at der kun var én mulighed, når de skulle have tv eller internet ind gennem kablet - uanset om nettet blev leveret af den lokale antenneforening, Energi Fyn eller et af de øvrige elselskaber.


Det er godt for forbrugerne og for konkurrencen, at der er flere valgmuligheder

Carsten Hansen, bredbåndsdirektør, Energi Fyn


Fra næste år bliver der imidlertid masser af valgfrihed for en god del af kunderne. Energi Fyn, der driver Fyns største fibernet med en rækkevidde på 80.000 husstande, har hidtil kun givet adgang til elselskabernes fælles selskab Waoo, men det ændrer sig. Næste år kan kunder med lyslederkabler - også kaldet fiber - vælge mellem et større antal bredbåndsfirmaer og nu også flere tv-udbydere.

Energi Fyn har netop oplyst, at en række af TDC-koncernens selskaber snart bliver en del af nettet. Fynboerne kan således skifte tv fra Waoo ud med Yousee eller bytte Waoos internet til Hipers.

Det er resultatet af en stor aftale mellem Energi Fyn og Nuuday, som er en af divisionerne i TDC, og som er den største leverandør af tv og internet i Danmark.

Hiper kommer først

I første omgang bliver det i begyndelsen af 2021 Hiper, der er specialiseret i meget hurtigt internet, som bliver tilgængeligt. Senere på året følger Yousee og TDC Erhverv.

- Vi er rigtig glade for, at vi med aftalen nu også kan tilbyde vores produkter på fibernettet til fynboerne. Energi Fyn har en solid infrastruktur som løbende udvides, og det er godt for kunderne, der i stigende grad efterspørger de allerhøjeste hastigheder, som de nu også snart kan vælge hos Hiper, Yousee og TDC Erhverv, siger strategidirektør Christian Morgan, Nuuday, ifølge en pressemeddelelse.

Energi Fyn har travlt med at lægge lyslederkabler ned over det meste af Fyn. Nu får selskabet også mere indhold at lægge i kablerne. PR-foto: Energi Fyn

For Energi Fyn er det afgørende, at nettet bliver brugt meget.

- Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde vores andelshavere forskellige løsninger, så de kan vælge den løsning, der passer til deres ønsker og behov. Det er godt for forbrugerne og for konkurrencen, at der er flere valgmuligheder. Og det bidrager til, at vi kan udbygge vores net og udrulle fibernet til endnu flere andelshavere, siger bredbåndsdirektør Carsten Hansen, Energi Fyn.

Tre aftaler er lavet

For kort tid siden lavede Energi Fyn en tilsvarende aftale med mobil- og internetselskabet Telenor, der kan sælge dets Maxspeed-produkt på

Det kan man vælge

Energi Fyns fiberkunder kan fra 2021 foreløbig vælge mellem produkter fra disse firmaer:

Waoo, tv og internet. (Ejet af flere elselskaber)

Yousee, tv og internet. (TDC)

Hiper, internet (TDC)

TDC Erhverv, internet (TDC)

Maxspeed, internet (Telenor)

Kviknet, internet (fynsk, privatejet)

Fastspeed, internet (lang række investorer)

det fynske net fra efteråret 2021.

Tidligere har det fynske bredbåndsselskab Kviknet og den hurtigtvoksende konkurrent Fastspeed lavet tilsvarende aftaler med det fynske forsyningsselskab. Begge satser på hurtige forbindelser til relativt lave priser.

Energi Fyn er medejer af Waoo, der hidtil har haft monopol på ydelserne i selskabets fibernet, så umiddelbart kan det virke som en ulempe at få andre ind. Men de nye deltagere betaler en form for leje til Energi Fyn, og hvis de sammen kan få endnu flere til at tilslutte og bruge fibernettet, kan økonomien for elselskabet blive lige så god eller bedre end hidtil.

Det fynske selskab er absolut heller ikke først med at åbne nettet. TDCs fibernet har - ligesom telefonnettet - været åbent for konkurrenter i flere år, og flere energiselskaber - for eksempel Ewii i Middelfart-området - har også haft en vis grad af konkurrence på de tynde lyslederkabler.

Forsiden netop nu
Kerteminde

Lokal entrepenør klagede over giftigt pcb: Nu har Arbejdstilsynet været i Kerteminde

Kerteminde For abonnenter

Kommune meldt til Arbejdstilsynet for nedrivning af silo: - Det er helt vanvittigt, det de har gang i