Annonce
Trekantområdet

Ikke kun SF'ere ville have Søvndal på banen: Lokale socialdemokrater opfordrede ham også til at stille op

Villy Søvndal bekræfter, at han også har fået opfordringer til at opstille som borgmesterkandidat i Kolding fra socialdemokrater. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen/Jysk Fynske Medier
Det er ikke kun SF'ere, der har opfordret Villy Søvndal til at stille op som spidskandidat ved næste kommunalvalg. Også socialdemokrater har puffet til ham.
Annonce

Kolding: Da SF's tidligere udenrigsminister og partiformand, Villy Søvndal, onsdag bebudede, at han med overvejende sandsynlighed vil gå efter at blive borgmester i Kolding efter kommunalvalget næste efterår, fortalte han, at han har fået opfordringer til det fra mange mennesker igennem et stykke tid.

Og det har ikke kun været SF'ere, der har opfordret ham til at stille op som lokal spidskandidat.

Direkte adspurgt bekræfter Villy Søvndal, at der også har været aktive socialdemokrater blandt de, som har tilskyndet ham til at blive SF-spidskandidat i Kolding.

Han ønsker ikke at uddybe henvendelserne fra socialdemokraterne udover, at han slår fast, at det viser, at "der er nogle, der har tillid til ham.

Oplysningen om, at lokale socialdemokrater har opfordret en politiker fra et andet parti til at opstille som spidskandidat ved kommunalvalget, huer ikke ligefrem Poul Erik Jensen, der er gruppeformand for S i Kolding Byråd.

- Sådan ville jeg ikke gøre, og det tiltaler mig ikke. Jeg er i et parti, og jeg ville ikke gå ud og anbefale nogen fra et andet parti, siger Poul Erik Jensen, der for længst har afvist, at han ønsker at være spidskandidat for S ved kommunalvalget i 2021.

Annonce

Har manglet spidskandidat

Tre af hans partifæller skal i september dyste om at blive valgt som partiets spidskandidat, og her har det unge byrådsmedlem Elvis Comic, formanden for den socialdemokratiske partiorganisation i Kolding Filip Bekic og Birgitte Munk Grunnet oplyst, at de stiller op.

At nogle socialdemokrater har puffet til Søvndal for at få ham til at opstille i Kolding kan have noget at gøre med, at det i flere år har været uklart, hvem S får som spidskandidat næste efterår.


Sådan ville jeg ikke gøre, og det tiltaler mig ikke.

Poul Erik Jensen


- Det siger mig, at vi har manglet en spidskandidat i og med, at Christian Haugk (tidligere spidskandidat for S, der forlod byrådet få måneder efter sidste kommunalvalg) trak sig, siger Poul Erik Jensen.

Annonce

Øger chance for ny borgmester

Formanden for Socialdemokratiet i Kolding, Filip Bekic, peger ligeledes på, at opfordringen til Søvndal kan skyldes en manglende afløser for Haugk, da han forlod politik.

Er det en falliterklæring, at der er socialdemokrater, der opfordrer en politiker fra et andet parti til at gå efter borgmesterposten?

- Nej, jeg tror også, at der er SF'ere, der vil synes, at Christian Rabjerg Madsen ville være en god borgmester i Kolding. Jeg synes ikke, det er illoyalt, for med Villy Søvndal øger det vores chancer for at få et skifte på borgmesterposten, mener Filip Bekic.

Søvndals stemmetal

  • Da Villy Søvndal stillede op til regionsrådsvalget i 2017 i Region Syddanmark, var han den kandidat i hele regionen, der fik næstflest stemmer. Han fik 69.841 stemmer i alt, kun overgået af Stephanie Lose (V).
  • I Kolding Kommune var der i alt 8264 vælgere, der stemte på Villy Søvndal ved regionsrådsvalget.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Uro efter dødsulykke: Politiet måtte sikre OUH mod folk, der strømmede til

Danmark

Sådan ruster vi EU til fremtiden

Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Coronavirus

Live: Politiet lukker stort landsmøde for spejdere - 300 deltagere må tage hjem før tid

Kerteminde

Corona har for alvor gjort sit indtog: Nu er nøgletal over 100 i Fyns hotspot

Annonce