Annonce
Kerteminde

Ikke for sarte sjæle: Sparekatalog på dagsordenen

En af punkterne i sparekataloget er at lukke enten Langeskovhallen eller Kertemindehallen. Det vil give en besparelse på 1,2 millioner kroner. Vælger man Munkebohallene er besparelsen på 1,8 millioner kroner. Arkivfoto: John Fredy
Den kommunale direktion har strikket et 25 millioner kroners sparekatalog sammen. Både sportshaller, børnehaver og plejehjem rammes.

Nordøstfyn: Uanset om man har børn i børnehavealderen, forældre i plejehjemsalderen, om man dyrker sport eller læser bøger, så kan man finde en kæberasler i dette års sparekatalog for Kerteminde Kommune. Kataloget, der er strikket sammen af den kommunale direktion, omfatter besparelser for 25 millioner kroner og er på økonomiudvalgets dagsorden i denne uge.

Dagsinstitutionerne kan bidrage med 400.000 kroner, hvis man vælger kun at holde en enkelt børnehave, nemlig Mælkevejen i Langeskov, åben i sommerferien. I de tre uger vil ikke blot de øvrige institutioner men også dagplejen holde lukket for at opnå besparelsen.

Fritidsfolket foreslås ramt af en besparelse på 1,223 millioner kroner i form af en hallukning. Det gælder enten Kertemindehallen eller Langeskovhallen, idet besparelsen havde heddet 1,8 millioner kroner, hvis man havde valgt Munkebohallen.

De svageste ældre, dem der bor på plejehjem, kan komme til at vente længere på assistance i dag- og weekendvagterne. En undersøgelse viser nemlig, at plejehjemsbeboerne har det bedre end landsgennemsnittet målt på normering. Derfor er der her plads til at sætte normeringen ned og spare 1,4 millioner kroner.

Læsehestene i Kerteminde går heller ikke ram forbi. Der kan spares 272.000 kroner om året på at nedlægge Kerteminde Bibliotek og i stedet lave et mindre bogudlån på Kerteminde Byskole. Så kan Kerteminde-læserne køre til Munkebo, hvis de vil have flere bøger at vælge imellem.

Annonce

Andre skræmmende forslag

Af andre skræmmende spareforslag kan i flæng nævnes:

Ungdomsskole efter lovens minimumskrav, hvor heltidsundervisning, knallertkørsel og ungdomsklubber lukker. Det sparer knap 2 millioner kroner.

Rammereduktion på Park og Vej - dem der fjerner ukrudt fra de grønne områder, reparerer belægninger og står for vejvedligeholdelse. Her er 250.000 kroner at finde.

Reduktion af puljemidler og tilskud under Kultur og Fritid. Under den uskyldige overskrift gemmer sig blandt andet Folkeoplysning, ældre-idræt, hædringsarrangement, kultur- og fritidspuljer samt tilskud til Kerteminde Revyen og Fjordens Dag. Her er 2,7 millioner kroner at spare.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce