Annonce
Fyn

Ikke flere Covid-19 vacciner på lager: Regionen begynder først at vaccinere igen onsdag

Først igen onsdag regner Region Syddanmark med igen at kunne stikke borgere med corona-vaccine, efter regionen løb tør for vaccine fredag. Arkivfoto: Simon Trøjgaard Jepsen
Mens der er mange ledige tider, hvis man vil testes for corona, så er der ventetid på at blive vaccineret. Region Syddanmark løb således tør for vacciner i fredags.
Annonce

Hverken i løbet af weekenden eller mandag var der fynboer, der lagde skulder til et stik med vaccine mod corona.

Der var nemlig ikke flere at give af, efter Region Syddanmark havde brugt hele sit lager, fortæller Kurt Espersen, koncerndirektør i Region Syddanmark.

- Vi har i Region Syddanmark brugt alle vores vacciner op i fredags. Der har vi brugt alle vores vacciner på plejehjemsbeboere, på særligt sårbare borgere og vores sundhedspersonale i hele Region Syddanmark, siger Kurt Espersen og tilføjer i samme åndedrag:

- Vi afventer, at der skal komme nye leverancer til regionen.

Kurt Espersen forklarer, at vaccinerne normalt ankommer til regionen tirsdag eller onsdag, så det er planen, at vaccineringen af borgere genoptages onsdag.


Vi afventer, at der skal komme nye leverancer til regionen.

Kurt Espersen, koncerndirektør Region Syddanmark


Statens Serum Institut oplyser, at de 5000 doser af vaccinen fra Moderna bliver sendt til Region Syddanmark, der i alt regner med at få omkring 12.000 doser i denne uge inklusiv vaccinen fra Biontech/Pfizer.

De næste i køen er gruppen med særligt sårbare borgere.

- Der er tilmeldt langt flere borgere, som er særligt sårbare, end vi har vacciner til, så man må forudse, at der vil være ventetid. Inden vi er færdige med at vaccinere alle de særligt sårbare, er vi nok inde i slut-februar, vurderer Kurt Espersen.

Annonce

Bliv testet

Mens der er ventetid på at blive vaccineret, er der ingen ventetid på at blive testet for corona-virus.

- Der er ledige tider over alt i hele regionen og også på Fyn. Så man kan få testtider samme dag, man vil booke, siger Kurt Espersen og oplyser, at regionen kan teste 25.000 borgere om dagen, men at der i disse dage testes omkring 16.000 borgere.

- For at få brudt de smittekæder, som stadig kører rundt derude, vil vi gerne opfordre til, at man lader sig teste, siger han.

Også hos Falck, der står bag flere fynske centre, hvor man kan få en lyntest, er der plads til, at flere lader sig teste, fortæller pressechef Lisbeth Nedergaard.

- Der er ikke ventetid nogle steder. Det er, fordi vi har rigtig god kapacitet, og det vil sige, at alle bare kan ankomme. Vi tester omkring 400-500 i Odense om dagen og et par hundrede på hver af de andre steder, så folk skal bare komme ned og blive testet.

Annonce

Falck rykker ud

Lisbeth Nedergaard fortæller, at Falck lige nu er i kontakt med de fynske kommuner om at sende mobile testenheder ud, hvor der er behov for hurtigt at teste mange borgere.

- Det kunne være plejehjem, vuggestuer og andre steder, hvor kommunerne gerne vil have, at der bliver testet en hel masse der. Man kan køre den ud og stille den til rådighed i lokalområdet, hvis man vil have det i de mindre byer, hvor der ikke et testcenter, siger Lisbeth Nedergaard.

Fra stationen i Billeskov ved Assens er en mobil enhed klar til at rykke ud, og flere kan være på vej, hvis der er behov for det.

- Vi er stadig i dialog med kommunerne om, hvor mange de vil have. Det er også et spørgsmål om, at vi konverterer noget eksisterende til at være mobile testenheder. Vi har ret mange biler af enhver slags, siger hun om de mobile testcentre, der minder om regionens mobile enheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Interview: 'Jorden kalder' tænkte Jens Rohde, mens han sad og følte sig helt på månen

Annonce