Annonce
Kerteminde

Ikke flere penge til de gode ideer: Puljen til turismeudvikling tømt på et halvt år

Turistchef Dorte Frandsen har søgt om flere penge til Turismeudviklingspuljen i år. Puljen er siden 2015 blevet halveret fra 800.000 til 400.000 kroner, men ideerne står i kø for at komme til. Arekivfoto: Helle Nordström
Det bobler med ideer til, hvordan man kan styrke turismen. Så de 400.000 kroner, der var i turismeudviklingspuljen i år, er allerede uddelt.

Nordøstfyn: Hvordan bærer man sig som iværksætter af med at præsentere sig helt rigtigt på de sociale medier - Facebook først og fremmest - så man kan få kontakt med en masse mennesker og gang i sin forretning?

Det ved iværksætter Kitt Nielsen fra Revninge en hel del om. Hun har netop åbnet Butik Kitts i Nyborg, og hun har selv gjort sig en masse erfaringer, som hun gerne vil dele med andre. Hun har derfor søgt og fået tilskud fra Turismeudviklingspuljen til at lave et iværksætterforløb, der vil fokusere på, hvordan man præsenterer sig digitalt. Og hun vil især lægge vægt på alt det, som man ikke får at vide af nogen, men som hun har lært undervejs.

Den ide er så god, syntes panelet, der uddeler penge fra Turismeudviklingspuljen, at de gav hende 10.000 kroner, svarende til det halve af udgiften med et etablere iværksætterforløbet. De gav efter samme princip Morten Grundsøe 35.000 kroner i tilskud til at lave en film om "Den gode historie" - og aktivt liv.

Hele ideen med Turismeudviklingspuljen er netop at give tilskud til ideer, der kan styrke kommunens turisme. Princippet er krone for krone - forstået således, at man kan få tilskud til det halve af sine udgifter, den anden halvdel skal man selv betale.

Annonce

Bypark, julemarked og kammermusik

Turismeudvuiklingspuljen har fra 2015 og frem til i dag puttet penge i en stribe spændende ideer. Nogle af ideerne blev til en hel del. Andre blev ikke til så meget.

Blandt de ideer, der er blevet til noget takket være tilskud fra Turismeudviklingspuljen, kan nævnes Høstfest på Munkebo Bakke, der senere udviklede sig til Gastrodag på Munkebo Bakke og Kammermusikfestival på Lundsgaard Gods. Desuden har både Sybergland, Kirsebærfestival og Munkebo Bypark fået tilskud til særlige projekter. Det var også med tilskud fra puljen, at Amanda i egen tunge stenfigur kom med til København for at gøre et fremstød for Kerteminde, og det er med tilskud fra puljen, at der rundt om i butikker dukker små infoskærme op, hvor turisterne selv kan finde informationer og inspiration.

Har bedt om flere penge til puljen

Turismeudviklingspuljen startede i 2015, og der var dengang 800.000 kroner at dele ud af. Siden har sparekniven været der, og i år er puljen reduceret til 400.000 kroner. Det rækker ikke langt i et område, hvor de gode ideer bobler alle vegne, og derfor er puljen tømt allerede nu.

- Det er meget ærgerligt, at puljen er blevet halveret, for vi har i årenes løb kunnet støtte mange gode tiltag. Der skulle have været fire uddelinger i år, men allerede efter de første to er puljen tom. Det er specielt kedeligt set i lyset af, at jeg ved, der er nogle meget spændende ansøgninger på vej, siger turistchef Dorte Frandsen.

Hun havde derfor søgt Erhvervsudvalget om flere penge til puljen. Den ansøgning er udsat, for udvalget ved først til august, om de kan tage penge andre steder fra.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fodbold

Milano venter på Eriksen-pressemøde

Kerteminde

Kerteminde Motion udfordrer løberne

Kerteminde For abonnenter

Politikere gik stik imod anbefalinger: Nu skal sag om 10. klasser gå om

Odense

GoMore-direktør om humanister i erhvervslivet: - Virksomhederne er ligeglade med, hvor folk kommer fra

Annonce