Annonce
Assens

Ikke flere penge: Borgere er utilfredse med lukning af hæveautomat

Danske Banks hæveautomat i Vissenbjerg lukker. Privatfoto: Lona List Andersen
Annonce

Vissenbjerg: Danske Banks hæveautomat på Østergade i Vissenbjerg bliver fjernet den 10. november.

Det fremgår af et skilt, som er blevet hængt op ved siden af automaten, som samtidig henviser til, at man fremover kan hæve penge i automaten i Bredgade i Aarup.

Lukningen af hæveautomaten har skabt røre hos flere borgere, blandt andre Lona List Andersen, som har lavet et opslag i facebookgruppen "5492 Vissenbjerg", hvor hun deler sin utilfredshed.

Lona List Andersen benytter selv hæveautomaten mindst en gang om ugen, og hun vil være træt af at skulle køre helt til Aarup for fortsat at kunne hæve kontanter.

- Det jeg er ærgelig over er, hvis vi ikke kan hæve kontanter mere. Jeg tænker både på de ældre, som ikke har nemt ved at komme afsted, men også på hvis man skal give en pengegave. Skal man så til at give et plastikkort i stedet for? Man kan lave så mange kreative gaver med penge, siger Lona List Andersen.

Hun er især nervøs for, at fjernelsen af hæveautomaten er endnu et skridt i retning af et kontantløst samfund.


Man har jo mulighed for, når man er ude at handle, og man skal bruge nogle penge, at bede eksempelvis Brugsen i Vissenbjerg om, at man hæver over. Det plejer der at være nogle gode reaktioner på i den lokale brugs eller supermarked, for på den måde holder kunderne sig også til at handle lokalt, siger Steen Møller Hansen

Steen Møller Hansen, områdedirektør hos Danske Bank


- Vi spiller meget kort i familien og rafler, hvor vi spiller om småpenge, som vi samler sammen og tager ud og bowler for. Vi har også en sparegris, som vi har puttet penge i igennem flere år, og det er det jeg er bange for forsvinder, hvis man bliver ved med at bakke op om alt det her, siger hun.

Annonce

Faldende brug af automat

Områdedirektør hos Danske Bank på Fyn, Steen Møller Hansen, forklarer, at automaten i Vissenbjerg stod overfor en udskiftning, og man i den forbindelse har vurderet, at den ikke bliver brugt nok i forhold til at stille en ny op.

- Vi kan se i både Vissenbjerg og helt generelt, at antallet af gange, hvor automaterne benyttes, er faldet meget kraftigt over de seneste 12 måneder. Når vi kigger på transaktionstallet, vurderer vi, at det er for lavt i forhold til automaten i Vissenbjerg, og derfor tager vi den ned, siger Steen Møller Larsen.

Men områdedirektøren er godt klar over, at der stadig er folk der bruger kontanter i dagligdagen, og til dem har han et godt råd:

- Man har jo mulighed for, når man er ude at handle, og man skal bruge nogle penge, at bede eksempelvis Brugsen i Vissenbjerg om, at man hæver over. Det plejer der at være nogle gode reaktioner på i den lokale brugs eller supermarked, for på den måde holder kunderne sig også til at handle lokalt, siger Steen Møller Hansen og understreger samtidig, at Danske Bank på Fyn ikke er i nærheden af at være kontantløse.

- I dag har Danske Bank 50 automater på Fyn. Vi rækker ud til vores kunder, som har benyttet sig at automaten i den seneste periode og kommer med en henvisning til, hvor man ellers kan finde en automat.

Annonce

Stadig en automat i byen

Selv om Danske Banks hæveautomat forsvinder fra gadebilledet i Vissenbjerg, vil der stadig findes en hæveautomat i byen. Den tilhører Totalbanken, som for nyligt flyttede sammen med filialen i Aarup, og lokalerne på Vestergade i Vissenbjerg er derfor sat til salg.

Det har bredt usikkerhed om, hvorvidt automaten fremadrettet bliver i bygningen, eller om den også lukker.

Det har indtil videre ikke været muligt at få en konkret udtalelse fra Totalbanken i Aarup på grund af efterårsferie.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Vi finder os ikke i sexchikane

Fyn

Torsdagens tal: Odense nummer 26 over kommuner med mest konstateret coronasmitte i Danmark

Annonce