Annonce
Debat

Ikke et ord om herrehåndbold

Poul Kjærgaard. Foto: Lasse Hansen
Annonce
Annonce

Sportslørdag større end nogensinde - kom og vær med!

Fynsk sportsfest sprænger alle rammer. Læs om Sportslørdag her

Klaus sagde farvel, mens millionerne tikkede ind

20190119 - sportsloerdag 070Foto: Jens Wognsen

Læs her om den fynske iværksætter, der var med til at udvikle app med verdensomspændende succes

Fremgangen forsætter: Fynske robotter ud til hele verden

Klaus Pedersen er en af drengene bag millionvirksomheden Too Good To Go. Foto: Mette Mørk

Fremgangen fortsætter i den fynske robotklynge, der kan melde om fremgang både i omsætning, eksport og antal beskæftigede. Læs det seneste kapitel i roboteventyret her

Byggeri for 800 millioner:

An engineer tries to put a ball into a cup through a remote manipulation system at Universal Robots's booth at the World Robot Conference (WRC) in Beijing, China August 20, 2019. REUTERS/Jason Lee

1600 statslige ansatte samles på kæmpekontor ved havnen. Læs den store historie her

Podcasten Danmark: De jagter kur mod sydamerikansk sovesyge

Skats ejendom på hjørnet af Thomas B. Thriges Gade og Buchwaldsgade. Foto: Michael Bager

Et eventyr står for døren for det fynske par Mads og Signe Høi Rasmussen. Sammen rejser de nemlig med deres to børn til Bolivia for at komme nærmere på en behandling af den gådefulde og dødelige sygdom, sydamerikansk sovesyge. Lyt til historien om deres forberedelser her

Skal vi ikke blive enige om, at der findes vigtigere ting i verden end svedige mænd med harpiks på fingrene? Så ikke et ord mere om den helt igennem ubetydelige slutrunde i boldspil, der afvikles i broderlandet i disse uger.

Der er nemlig langt mere format over den fynske sportsbegivenhed, der finder sted i Odense Idrætspark lørdag eftermiddag. Her har du til Sportslørdag muligheden for selv at få sved på panden og for at komme helt tæt på fynske topidrætsudøvere, der har gjort sig positivt bemærket på den nationale og internationale arena i 2019.

Dem har vi mange af på Fyn. Og de vil blive hyldet behørigt i eftermiddagens løb, når der sættes navn på "Årets Sportsnavn på Fyn", "Årets Fund på Fyn" samt "Fynske Bank Kammeratskabsprisen". Men nok så vigtigt danner sportens festdag også rammen om at synliggøre og påskønne fundamentet for stjernernes toppræstationer: idrætsforeningerne og de frivillige, der arbejder hårdt og passioneret for sporten. Deres indsats er ganske enkelt uvurderlig. Den har andel i æren for de resultater, der minder os om, at vi faktisk er i stand til at levere resultater i verdensklasse på Fyn.

Fynske resultater i verdensklasse leveres iøvrigt også uden for sportens verden. Det har avisen leveret flere eksempler på i den seneste uge.

Læste du eksempelvis historien om Klaus Bagge Pedersen fra Balslev? Den unge iværksætter var med til at skabe madspilds-appen Too Good To Go, som har bredt sig til i alt 14 europæiske lande. Lige nu puster han ud for at se sig om i verden og gøre klar til at realisere nye ideer.

Det er iværksætterhistorier, som den om Klaus, der giver håb for fremtiden. Fordi vi har brug for talenter med modet og evnerne til at skabe og tænke nyt. Iværksætterne med vinderinstinkt og viljen til at arbejde hårdt kan nemlig få afgørende samfundsbetydning. Se blot på robotbranchen, som leverede en af de bedste historier fra Fyn i ugens løb. Den fynske robotbranche buldrer derudaf og udbygger vedholdende sin position som en brølstærk spiller på den globale arena.

Det er godt at stive humøret af med oven på en uge, hvor den nationale stolthed blev skudt i sænk på den anden side af Øresund.

God weekend. Vi ses til Sportslørdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Fyn

Medicinsk cannabis: Et blåt stempel til et rødt-hvidt produkt - så ryger armene for alvor i vejret

Sydfyn For abonnenter

Fire døde havørne på Tåsinge: Mulige forgiftninger undrer eksperter

Annonce