Annonce
Danmark

Ikea trodser ministerens anbefaling: - Vi tog beslutningen dage før hans udtalelse

Namik Catkafa, varehuschef i Ikea i Odense, er tryg ved at åbne butikken igen. Han synes, det har været en rigtig positiv genåbningsdag. Arkivfoto: Nils Svalebøg
I Odense åbnede Ikea mandag klokken 10 deres butik igen. Det skete på trods af erhvervsministerens ønske om, at ingen åbner, før myndighederne har taget næste skridt i genåbningen af landet.

Ikea i Odense slog mandag klokken 10 dørene op for første gang, siden kæden frivilligt valgte at lukke i marts grundet coronavirus. Åbningen sker på trods af, at erhvervsminister Simon Kollerup (S) anbefaler, at forretninger venter med at genåbne.

- Vi tog beslutningen om at åbne nogle dage før erhvervsministerens udtalelse, og vores interesseorganisationen Dansk Erhverv, der er vores bindeled til de offentlige myndigheder, har bakket op om vores beslutning. Man skal huske, at vi lukkede frivilligt ned, og vi vil altid følge myndighedernes regler, siger varehuschef i Ikea i Odense, Namik Catkafa.

Hos Ikea har man siden nedlukningen arbejdet på en plan for, hvordan man kunne genåbne, og derfor har erhvervsministerens udtalelse ikke påvirket beslutningen, forklarer Namik Catkafa.

- Vi har været trygge ved at genåbne og har virkelig troet på vores plan. Vi overholder alle myndighedernes anvisninger, så udtalelsen har ikke skabt tvivl hos os.

Trænet personale og kundetæller

Ikea har en kundetæller installeret, så man hele tiden kan holde øje med, hvor mange kunder der er i butikken, fortæller Namik Catkafa.

- Vi har styr på det. Vores varehus kan rumme rigtig mange mennesker, og alle skal have mindst otte kvadratmeter per person. Det betyder, at vi aldrig lukker mere end 3500 mennesker ind ad gangen, selv om, der normalt kan være 8625 personer. På en god dag før coronavirussen var der måske 1500-2000 på samme tid, så vi er aldrig i fare for at lukke for mange ind ad gangen.

Udover masser af håndsprit, plexiglas og 'hold afstand'-mærkater har personalet også fået træning i at håndtere situationen.

- De er blevet trænet til den nye hverdag, hvor vi skal have kunderne ind og samtidig efterleve reglerne. Man skal kende rammer og grænser, og du kan stadig få god hjælp og snakke med medarbejderne som kunde.

Der har været kritik af Ikeas genåbning. Hør adm. direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsens forsvar for genåbningen i Radio4 Morgen.

Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Spejderhytte ombygget til unikt fritidshus: - Det er måske et af de mest specielle sommerhuse i Danmark

Odense For abonnenter

50 år med lig på bordet: Peter Mygind Leth er dødens detektiv - Disse sager har gjort størst indtryk på ham

Odense

Kunstner vil ikke fjerne kendt skulptur: - Den minder om det voldsomme svigt, kommunen udsatte mig for

Odense Håndbold

Althea Reinhardt var uigennemtrængelig i Champions League - Odense Håndbold sender slovenere hjem uden point

Sport

Axelsen efter H.C. Andersen-eventyr: - Vega gav mig energi og styrke

Erhverv For abonnenter

Johanne er en af Danmarks eneste kvindelige stenhuggere:  - Jeg har også masser af sten derhjemme

Danmark

Søndagens coronatal: 1349 positive svar ud af 67.000 testede

Debat

Pendlere i modkørende trafik

Erhverv

Mountainbikere og støjende unge forpester naturen: Lad skoven være i fred

Fyn

Går dit kryds til den rigtige fynbo? Tag testen og se, hvilken politiker der vil det samme som dig i din kommune

Kommunalvalg

Politikere med røde ører - glemte at invitere to lokale kandidater til fælles hygge med vælgere: - Jeg beklager simpelthen dybt

Odense For abonnenter

'Banjo' var ved at drikke sig ihjel: Nu krænger grill-kongen hjertet ud efter livslangt alkoholmisbrug

OB For abonnenter

Statistikkens sjældne lov gik den fynske vej - OB kom tilbage fra afgrunden med scoring i sidste sekund

Annonce