Annonce
Erhverv

Ikea bliver Fyns største turistmål

De store møbelbutikker opruster på livet løs i Odense - især i den sydøstlige del af byen omkring Bilka og Rosengårdcentret, hvor Ikea og Idémøbler planlægger at bygge nyt. Grafik: Mikkel Damsgård Petersen

Ikea bygger Danmarks største møbelbutik ved siden af Rosengårdscentret i Odense. Butikken vil tiltrække 1,5 millioner danskere fra Fyn og Jylland hvert år

Den kommende Ikea-butik i Odense bliver Fyns største turistmål. Hvert år vil den tiltrække omkring 1,5 millioner danskere både fra Fyn og fra Syd-og Sønderjylland.

Som omtalt på forsiden vil Ikea bygge Danmarks største møbelbutik ved siden af Rosengårdcentret i Odense. Miljøministeriet, der har stoppet tidligere planer, har netop givet tilladelse til butikken.

Kæden regner stadig på kundetallene, men den forventer, at der kommer mindst dobbelt så mange kunder som i den nuværende lille butik. Her er tallet 600.000 pr. år.

Lige til højre for verdens mindste Ikea bygges Danmarks største Ikea. Det er endnu ikke afgjort, hvor på grunden bygningen skal ligge, eller hvor mange etager den bliver. Der bliver formentlig anlagt nye veje ind i området, men den præcise placering er heller ikke besluttet.
Annonce

Jyder til Odense

Ikeas butik i Århus tiltrækker kunder i mange timers kørselsafstand. Helt fra Vendsyssel, Thy, Sønderjylland og Fyn kører købelystne kunder til Århus.

- Ud fra de erfaringer regner vi med, at Ikea i Odense vil tiltrække kunder fra Vejle og sydover samt selvfølgelig fra hele Fyn, siger Ikeas ekspansionschef, Jette Jørgensen.

Udsigten til de mange udenbys kunder begejstrer i Odense.

- Når familien er kørt 200 km. efter en sofa, så tager den også en tur ned i byen for at spise frokost eller kigge på butikker. På det punkt tror jeg, at city trækker mere end Rosengårdcentret, selv om det ligger lige ved siden af, siger formanden for Odense Cityforening, Peter Bøgholm, KT Radio.

- Det er vigtigt, at der også sker noget nyt i Sydøst-området, ellers tipper balancen, når der åbner et nyt butikscenter på slagterigrunden midtbyen, siger han.

Lige til højre for verdens mindste Ikea bygges Danmarks største Ikea. Det er endnu ikke afgjort, hvor på grunden bygningen skal ligge, eller hvor mange etager den bliver. Der bliver formentlig anlagt nye veje ind i området, men den præcise placering er heller ikke besluttet.
Annonce

Konkurrent glad

Direktør René Rottgarn overværede i går, at borgmesteren indviede en stor udvidelse af Mega Møbler. Og hans dag blev endnu bedre af nyheden om den store Ikea-butik.

- Vi begynder nu at markedsføre os i Jylland for at gøde jorden derovre indtil Ikea åbner. Vi glæder os meget til, at Ikea trækker endnu flere folk til Odense, for vi regner med at se mange af dem her, siger han.

Den nye butik kommer til at ligge i området mellem Bilka og Rosengårdcentret. Ikea har selv en ubebygget grund og har aftalt at købe en nabogrund, som i øjeblikket bruges af Center for undervisningsmidler.

Den svenske kæde forhandler desuden med entreprenørvirksomheden Skanska om at overtage en tredje nabogrund, oplyser Jette Jørgensen.

Annonce

Hele sortimentet

Hvis alt går efter planerne, begynder byggeriet i efteråret 2008, hvorefter kunderne kan købe deres møbler engang i 2009.

Den nye butik bliver dobbelt så stor som Ikea i Århus. Det giver plads til at udstille hele kædens sortiment, til at vise flere boligmiljøer frem, til en stor restaurant og til et komplet lager, så kunderne altid kan få varerne med sig hjem.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce