x
Annonce
Sport

Ihærdige italienere ville have FCN-profil med det samme

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Mikkel Damsgaard skifter til sommer til Sampdoria, der dog helst ville have haft danskeren allerede i januar.

19-årige Mikkel Damsgaard forlader til sommer 3F Superligaen og FC Nordsjælland til fordel for Sampdoria i den italienske Serie A.

Annonce

FCN får dermed glæde af Damsgaards kvaliteter i foråret, men stod det til klubben fra støvlelandet, var offensivspilleren allerede rykket sydpå i vinterens transfervindue.

- Sampdoria har været meget insisterende igennem lang tid og har fulgt Mikkel og i øvrigt flere af vores andre spillere. De har en langsigtet plan med Mikkel, så for ham og os var det perfekt, og Sampdoria var så villige til at vente til sommer.

- De ville gerne have haft ham allerede i januar, men på det punkt var vi rimelig faste i kødet, fortæller FCN-sportschef Jan Laursen og tilføjer:

- Nu starter Mikkel til intensiv italiensk-undervisning i næste uge og kan så hjælpe os igennem et vigtigt forår, så for os var det win-win.

Mikkel Damsgaard glæder sig over, at fremtiden er faldet på plads, og at han nu har de kommende måneder til at forberede sig på sit udlandseventyr.

- Sampdoria har fulgt mig i rigtig lang tid, så de ved, hvad de får. Da jeg var dernede her i vinter, viste de rigtig stor interesse og virkede som nogle fine mennesker. Det er en rigtig fed klub, der ønsker mig det bedste, siger Mikkel Damsgaard.

Offensivspilleren frygter ikke, at han nu bliver bænket i FC Nordsjælland, når det ligger fast, at han er fortid i klubben til sommer.

- Jeg må bare vise, at jeg er vigtig for holdet og derfor skal spille, så vi kan opnå den bedst mulige placering i Superligaen, siger Damsgaard.

Jan Laursen slår fast, at Mikkel Damsgaard konkurrerer om spilletid på lige vilkår med resten af FC Nordsjælland-truppen.

- Trænerteamet skal vinde kampe, så de sætter altid det bedste hold. Hvis nogen skal forbi Mikkel, skal de altså være bedre end ham, lyder det fra sportschefen.

Mikkel Damsgaard står trods sin unge alder noteret for 77 kampe i FCN-trøjen med otte mål og 17 assister til følge.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

Annonce