Annonce
Assens

Igen problemer med lang kø til coronatest: Margrethe bliver og venter

I Glamsbjerg står folk i kø helt ud på gaden for at blive coronatestet. Også i sidste uge var der problemer med testkapaciteten. Foto: Sandra Overgaard Goldek
Igen mandag var der stort pres på coronatest og kødannelse ved Aktivcentret i Glamsbjerg. Ambulance Syd sender flere podere til Glamsbjerg over middag.

Glamsbjerg: Mandag formiddag var der igen lang kø for at blive coronatestet i Glamsbjerg.

Ambulance Syd, som foretager PCR-test i Glamsbjerg, havde ellers lovet Assens Kommune, at der ville blive sendt flere podere, efter man i sidste uge oplevede et stort pres på at få lavet test ved Aktivcentret på Dærupvej.

- På baggrund af erfaringer fra sidste mandag, hvor der også var ganske voldsomt pres på, har vi lavet en aftale med regionen om, at de skulle stille med flere podere end i mandags, lyder det fra Michael Bjørn, som er direktør for Social og Sundhed i Assens Kommune.

Annonce

Allan Mose, som er driftschef ved Ambulance Syd, har godt nyt til folk, der planlægger at blive testet i Glamsbjerg senere på dagen.

- Der er flere podere på vej. Der kommer to mere klokken 12 og yderligere to senere på eftermiddagen, lover Allan Mose, som er driftschef ved Ambulance Syd, mandag formiddag.

Sidste mandag var det primært om eftermiddagen, folk stod i kø ved Aktivcentret, og derfor har man prioriteret at få flere podere på arbejde over middag, fortsætter han.

Det har ikke været muligt at bemande testcentret med flere podere i hele åbningstiden, fordi Ambulance Syd er blevet bedt om at teste ekstra i områder med stort smittetryk, for eksempel i Vollsmose, forklarer Allan Mose.

Bliver og venter

Trafiksituationen omkring Aktivcentret på Dærupvej var lettere kaotisk, og folk blev bedt om at parkere ved jobcentret 200 meter væk, fortæller Fyens.dks reporter ved aktivcentret, som desuden kan fortælle, at selvom mange, især på Facebook, udtrykker irritation over kødannelsen, er der mange, der holder fast ved deres planer om en coronatest.


Jeg har været her flere gange før, og normalt plejer det at gå hurtigt, og de er så søde og flinke derinde. Men jeg havde ikke lige regnet med, at der var så lang kø i dag. Jeg har dog ikke tænkt mig at gå, for nu er jeg kommet, så jeg bliver her og venter.

Margrethe Sølberg


I Glamsbjerg står folk i kø helt ud på gaden for at blive coronatestet. Også i sidste uge var der problemer med testkapaciteten. Foto: Sandra Overgaard Goldek

Margrethe Sølberg, som mandag formiddag havde stillet sig i kø ved Aktivcentret i Glamsbjerg, er flere gange før blevet testet i Glamsbjerg.

- Jeg har været her flere gange før, og normalt plejer det at gå hurtigt, og de er så søde og flinke derinde. Men jeg havde ikke lige regnet med, at der var så lang kø i dag. Jeg har dog ikke tænkt mig at gå, for nu er jeg kommet, så jeg bliver her og venter, siger Magrethe Sølberg, som tilføjer, at hun synes, det er positivt, at flere bliver testet.

Annonce

Flere podere næste mandag

Næste mandag bliver forhåbentlig en dag uden lange køer til coronatest i Glamsbjerg, lyder det.

- Vi ansætter løbende og opskalerer hele tiden indsatsen, siger Allan Mose.

I sidste uge var der også problemer ved flere af de kvikteststationer, som Carelink, som foretager kviktest for Region Syddanmark, driver.

Ifølge social- og sundhedsdirektør Michael Bjørn kan det ikke undgås, at der vil opstå kødannelse ind imellem.

- Det er der selvfølgelig risiko for, når det er test uden tidsbestilling, påpeger han.

- Men det er klart noget, vi reagerer på, siger han.

Assens Kommune advarede mandag formiddag på Facebook om kødannelse i Glamsbjerg og opfordrede borgerne til at blive testet senere på dagen.

200 meter væk fra testcentret var der masser af ledige parkeringspladser mandag formiddag, men ved selve Aktivcentret på Dærupvej kneb det. Foto: Sandra Overgaard Goldek
Annonce
Erhverv For abonnenter

Ny bydel skrotter baghaven for naturens skyld: - Vi skaber en skov sammen med en by

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce