Annonce
Fyn

Igen problemer med at ringe 112: Region kræver svar fra TDC

Teleproblemerne betød, at nogle borgere i Syd- og Sønderjylland, Vestjylland samt Trekantområdet ikke har kunnet komme i kontakt med sygehusene og 112. Ligesom man på sygehusene i disse områder har haft problemer med at ringe internt, oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse. Arkivfoto: Mette Mørk
Onsdag har borgere i visse dele af det syddanske område i en periode på over én time været afskåret fra at kunne ringe til alarm 112. Sygehuse har også haft problemer med at ringe internt.

TDC’s telefon-netværk i Region Syddanmark har onsdag igen været ramt af fejl.

Det oplyser Region Syddanmark i en pressemeddelelse, og det har påvirket telefonforbindelserne på sygehusene i regionen, mens nogle borgere i Syd- og Sønderjylland, Vestjylland samt Trekantområdet heller ikke har kunnet komme i kontakt med sygehusene eller med alarmnummeret 112.

Nettet var påvirket mellem klokken 12.40 og 14.00 cirka, men er nu oppe og køre igen, oplyser regionen.

Tilsyneladende er det TDC, som har haft problemer. TDC har ifølge regionen oplyst, at 2G og 3G netværket har været ramt, men ikke 4G og fastnet.

Annonce

Møde med TDC

Koncerndirektør i Region Syddanmark Kurt Espersen er langt fra tilfreds med, at der fortsat opstår fejl hos TDC, der påvirker driften af sygehusene. Det er nemlig ikke første gang, senest skete det også 24. august.

- Vi har haft endnu et udfald på telefonnettet i regionen, og det tager jeg sammen med de andre udfald med til vores planlagte møde med TDC, lyder det fra Kurt Espersen, der tilføjer:

- Det var en alvorlig sag i forvejen, og den er ikke blevet mindre alvorlig af det seneste udfald, og den må vi håndtere på vores kommende møde.

Region Syddanmark holder mødet indenfor de nærmeste par dage, lyder det.

Region Syddanmark oplyser, at skulle man som borger ikke kunne komme i kontakt med sygehusene, herunder skadestuen og vagtlægen, som følge af netværksproblemer, så skal man i stedet møde fysisk op på sygehuset.

Alarmnummeret 112 skal kun bruges til akut nødstilfælde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Odense

Letbanens etape to: Venstre vil lade vælgerne tale inden beslutning

Annonce