Annonce
Fyn

Igen og igen: Svaner og ænder vandrer rundt på den Fynske Motorvej

Svaner gik torsdag morgen rundt på motorvej E20 ved afkørsel 46, Nyborg V. Arkivfoto: Mariusz Prusaczyk/Colourbox.
Annonce

Nyborg: Bilister på motorvej E20 måtte torsdag morgen være forberedt på at møde vandrende fugle flere steder på vejen over Fyn. Ved sekstiden meldte Vejdirektoratet om en svanefamilie ved afkørsel 46, Nyborg V, hvor fuglene gik i venstre vognbane i retning mod Odense.

Vejdirektoratet sendte vejhjælp til stedet for at hjælpe de store fugle væk fra motorvejen - præcis som det skete for en uge siden, da en svanefamilie også gik rundt på vejen ved afkørsel 46. Det var muligt at passere stedet med forsigtighed, oplyste Vejdirektoratet, som kort før klokken syv kunne melde vejen fri for svaner.

Svanerne var ikke de eneste fugle, der torsdag morgen brugte motorvejen; ved Odense blev en andemor med ællinger observeret på motorvejen ved afkørsel 53 i retning mod Odense/København, oplyste P4 Trafik.

I weekenden 13.-14. juni måtte politiet både lørdag og søndag vejlede en svanefamilie, som insisterede på at krydse motorvejen syd for Odense. Om søndagen var svanerne årsag til, at trafikken måtte standse i begge retninger på motorvejen ved afkørsel 50. Det tog cirka 45 minutter, før trafikken atter kunne sættes i gang.

Dyrenes Beskyttelse hjalp samme dag med at finde en sø et stykke fra motorvejen, som man håbede, svanefamilien ville slå sig ned ved.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Forslået og med begge arme i gips: Bente stødte sammen med flugtcyklist - nu er cyklen også forsvundet

Middelfart For abonnenter

Ikke for at tjene penge: Lokale erhvervsfolk investerer i marina-restaurant for at skabe liv i byen

Annonce