Annonce
Kerteminde

Idyllen i Bierne Mølle: - Jeg kan ikke forestille mig et bedre sted i Danmark

Ved Bierne Mølle finder Marianne Helleskov ro. Foto: Jakob Ebbekær Andersen.
Marianne Helleskov bor i Bierne Mølle, hvor hun også driver sin forretning "Mellem Mennesker." Hun har valgt at lægge sit liv om og opfylde sin drøm om at kombinere bolig og arbejde.

Langeskov: Ved Bierne Mølle kan man høre en knappenål falde til jorden. Så roligt er der i de naturskønne omgivelser. Den gamle vandmølle er hjem for Marianne Helleskov, hvor hun også driver sin forretning "Mellem Mennesker."

Siden januar har hun boet i nummer 2C og udlevet sin store drøm.

- Jeg er draget af ro, og herude er der simpelthen så stille. Min drøm har været at kombinere bolig og arbejde, og jeg kan ikke forestille mig et bedre sted i Danmark end dette.

Det kræver en radikal livsstilsændring at flytte både bopæl og arbejdsplads, men Marianne Helleskov så en enestående chance i Bierne Mølle.

- Løbende har jeg været på udkig efter det rigtige for mig. Da jeg så dette sted, tænkte jeg med det samme, at det skulle være det.

Rundt om bopælen er der å, grønne arealer og bålsted som en del af haven. Stedet ligger afsides fra byen, og stilheden fornemmer man hurtigt. Det har ikke krævet en tilvænningsperiode for Marianne Helleskov at slå sig ned.

- Når man lander det rigtige sted, så føles det som om, man altid har været her. Man falder hurtigt ned herude, så det har været en nem tilvænning.

Annonce

Når man lander det rigtige sted, så føles det som om, man altid har været her. Man falder hurtigt ned herude, så det har været en nem tilvænning.

Marianne Helleskov, beboer i Bierne Mølle og ejer af Mellem Mennesker

Kombinationen af hjem og arbejde

Marianne Helleskov har opfyldt sin drøm, hvor hun bor i stueetagen og driver sin virksomhed "Mellem Mennesker" på første sal. For hende er der kun fordele ved at lave en kombination.

- Jeg kan være hjemme, når der er et hul i kalenderen mellem kunderne, og mit arbejde tynger mig ikke. Når jeg udstråler ro, så smitter det også af på mine kunder. Her er roligt, og mine kunder må bruge mine ting, mens de venter. Det er vigtigt, at de føler sig velkomne, og det tror jeg, de gør i de her omgivelser.

Mange har svært ved at adskille arbejde og privatliv. Noget, der kunne tænkes at være endnu sværere, når begge dele ligger samme sted. Men det problem har Marianne Helleskov ikke.

- Jeg kan sagtens adskille arbejde og fritid. Min lejlighed er i stueetagen og mit kontor oppe ovenpå. Jeg kunne godt have blandet tingene mere sammen, men det har jeg bevidst valgt ikke at gøre.

Kunderne finder ro her

Selvom Marianne Helleskov har opfyldt sin egen drøm, er hun også flyttet for kundernes skyld. Hun arbejder med mennesker, der har brug for ro og velvære, og det er de naturskønne omgivelserne og tavsheden med til at give dem.

- Mine kunder kan slappe af her. De kan ligge i min day bed, i hængekøjen eller bruge haven. De glæder sig til at komme her og koble af, for det har vi alle brug for.

Og der er udsigt til, at kunderne kan få lov at nyde roen et stykke tid endnu.

- Jeg kan ikke se mig selv flytte herfra, lyder det fra Marianne Helleskov.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce