Annonce
Kerteminde

Idrætsforeningerne kan ånde lettet op: De store stævner er reddet

Allan Thomsen er glad for, at der er fundet penge til et ABA-anlæg. Arkivfoto.
Byrådet har afsat penge til brandsikring af Kerteminde Byskole, så det også i 2020 bliver muligt at overnatte på skolen i forbindelse med store idrætsstævner.

Kerteminde: Idrætsforeningerne kan roligt begynde at sende indbydelserne ud til næste års store stævner, for også i de kommende år vil deltagene kunne overnatte på Kerteminde Byskole. Under budgetforhandlingerne lykkedes det nemlig for byrådet at finde penge til et automatisk brand-alarmeringsanlæg - et såkaldt ABA-anlæg.

- Vi havde jo fået et påbud om, at vi ikke måtte bruge Kerteminde Byskole til overnatning. Derfor var det ret vigtigt, at vi fandt penge til det, fortæller Allan Thomsen (K), der er medlem af kultur- og fritidsudvalget.

Idrætsklubberne har ellers i mange år brugt blandet andet Kerteminde Byskole som overnatningssted i forbindelse med stævner. Men 1. januar 2019 blev bygningsreglementet skærpet, og Beredskab Fyn traf derfor afgørelse om, at skolen ikke længere var egnet til overnatning i forbindelse med store begivenheder.

- Specielt de store klubber afholder jo stævner, hvor overnatning er en del af det. Det drejer sig blandt andet om Dydensborg Cup og fodbold- og håndboldstævner, og tidligere har vi jo også haft volleyballstævner i Kerteminde, fortæller Allan Thomsen.

Annonce

Dispensation i 2019

I 2019 har idrætsforeningerne fået dispensation, så de alligevel måtte overnatte på Kerteminde Byskole. Mod at der til gengæld var færre overnattende gæster og flere vågne vagter på skolerne. Men den går ikke i 2020.

- Derfor er det vigtig, at vi nu kan melde ud, at klubberne med ro i sindet kan planlægge deres stævner til næste år. Det er jo et kæmpe arbejde at planlægge sådan nogle stævner, siger Allan Thomsen, der vurderer, at brandsikringsanlægget vil koste omkring 750.000 kroner.

- Men det er jo også en sikkerhed for eleverne, at skolen er brandsikker, forklarer Allan Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce