Annonce
Kerteminde

Idrætsforeningerne kan ånde lettet op: De store stævner er reddet

Allan Thomsen er glad for, at der er fundet penge til et ABA-anlæg. Arkivfoto.
Byrådet har afsat penge til brandsikring af Kerteminde Byskole, så det også i 2020 bliver muligt at overnatte på skolen i forbindelse med store idrætsstævner.

Kerteminde: Idrætsforeningerne kan roligt begynde at sende indbydelserne ud til næste års store stævner, for også i de kommende år vil deltagene kunne overnatte på Kerteminde Byskole. Under budgetforhandlingerne lykkedes det nemlig for byrådet at finde penge til et automatisk brand-alarmeringsanlæg - et såkaldt ABA-anlæg.

- Vi havde jo fået et påbud om, at vi ikke måtte bruge Kerteminde Byskole til overnatning. Derfor var det ret vigtigt, at vi fandt penge til det, fortæller Allan Thomsen (K), der er medlem af kultur- og fritidsudvalget.

Idrætsklubberne har ellers i mange år brugt blandet andet Kerteminde Byskole som overnatningssted i forbindelse med stævner. Men 1. januar 2019 blev bygningsreglementet skærpet, og Beredskab Fyn traf derfor afgørelse om, at skolen ikke længere var egnet til overnatning i forbindelse med store begivenheder.

- Specielt de store klubber afholder jo stævner, hvor overnatning er en del af det. Det drejer sig blandt andet om Dydensborg Cup og fodbold- og håndboldstævner, og tidligere har vi jo også haft volleyballstævner i Kerteminde, fortæller Allan Thomsen.

Annonce

Dispensation i 2019

I 2019 har idrætsforeningerne fået dispensation, så de alligevel måtte overnatte på Kerteminde Byskole. Mod at der til gengæld var færre overnattende gæster og flere vågne vagter på skolerne. Men den går ikke i 2020.

- Derfor er det vigtig, at vi nu kan melde ud, at klubberne med ro i sindet kan planlægge deres stævner til næste år. Det er jo et kæmpe arbejde at planlægge sådan nogle stævner, siger Allan Thomsen, der vurderer, at brandsikringsanlægget vil koste omkring 750.000 kroner.

- Men det er jo også en sikkerhed for eleverne, at skolen er brandsikker, forklarer Allan Thomsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce