Annonce
Odense

Idrætsforbund presser på for ny godkendelse af omstridt motorsportsanlæg: - Fejlen ligger hos kommunen

Det er ikke kun frostgraderne, der i øjeblikket holder de lokale racerkørere væk fra motorsportsanlægget i Kærby Mose. Banen må ikke bruges, efter at Planklagenævnet har erklæret lokalplanen for banen ugyldig. Foto: Michael Bager
Fynske Idrætsforbund opfordrer politikerne i By- og Kulturudvalget til at få sikret et nyt, lovligt plangrundlag under det nye motorsportsanlæg i Kærby Mose, der er blevet erklæret ulovlig af Planklagenævnet.
Annonce

Kærby Mose: - Vi undersøger sagen.

Sådan har det indtil videre lydt fra Odense Kommune, efter at Planklagenævnet kort før jul rev tæppet væk under fremtidsplanerne hos Fyens Motor Sport, da nævnet erklærede det nyopførte motorsportsanlæg i Kærby Mose for ulovligt.

Tavsheden bliver dog brudt tirsdag eftermiddag, når politikerne i By- og Kulturudvalget er blevet orienteret om, hvordan man i forvaltningen ser på sagen og mulighederne for at lave en ny lokalplan og miljøtilladelse, som i højere grad tager stilling og hensyn til en mulig bestand af den fredede vandsalamander i en sø, som motorbanen omkranser.


Selvfølgelig skal man tage hensyn til naturen og omgivelserne, men når det er sagt, er man altså også nødt til tage hensyn til, at vi som samfund har en stor opgave i at få vores unge mennesker ind i nogle forpligtende fællesskaber.

Bernt Nielsen, formand for Fynske Idrætsforbund


Mens borgergruppen mod motorbanen allerede har varslet en ny klage, hvis kommunen går videre med planerne, forsøger Fynske Idrætsforbund at trække kommunen i den anden retning.

Den 12. januar har de således sendt et brev til politikerne i By- og Kulturudvalget, hvor de placerer ansvaret for den dramatiske udvikling hos kommunen.

”Ifølge det vi har fået oplyst, har kommunens embedsmænd erkendt, at fejlen ligger hos dem, og de arbejder på højtryk med en nærmere forklaring og løsning på problemet”, skriver formand Bernt Nielsen og fortsætter:

”Vi appellerer til jeres forståelse for sagen, og skal opfordre til jeres forståelse for sagens konsekvenser, såfremt der ikke findes en løsning på det opståede problem”.

Annonce

Presset motorsport

Fynske Idrætsforbund repræsenterer en række specialforbund med tilknytning til Danmarks Idrætsforbund. Og blandt de idrætsgrene findes der ikke mange, der er mere pressede end motorsporten, fortæller Bernt Nielsen.

- Som idrætsfolk er vi helt grundlæggende interesserede i, at så mange som overhovedet muligt kan dyrke deres idræt. Og når man kigger på motorsport på Fyn, er der ikke nogen tvivl om, at man i mange år er blevet behandlet helt urimeligt, efter at man valgte at lukke Højbjergbanen. Det har været et 20 år langt forløb, som vi nu havde håbet, hørte til i historiebøgerne, siger formanden, der mener, at man har fundet en god placering til banen i Kærby Mose.

- Der vil altid være nogen, der ikke bryder sig om, at man overhovedet skal lave et motorsportsanlæg, men motorsporten udfylder en meget vigtig rolle for mange unge mennesker. Selvfølgelig skal man tage hensyn til naturen og omgivelserne, men når det er sagt, er man altså også nødt til tage hensyn til, at vi om samfund har en stor opgave i at få vores unge mennesker ind i nogle forpligtende fællesskaber, siger han.

Annonce
Odense

Her er de nyeste corona- og vaccinetal

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Coronasmitten stiger stadig i Vollsmose: Politikere afviser at lukke bydelen helt ned

Annonce