Annonce
Odense

Idéer for 38 millioner kroner: Studerende hælder indhold i ny kæmpepark

Studerende fra både Syddansk Universitet og University College Lillebælt præsenterede for nylig deres bud på, hvad en ny og cirka 70 fodboldbaner stor bevægelspark skal indeholde. Foto: Bo Kousgaard

En flok studerende har leveret idéer for 38 millioner kroner til nyt, stort bevægelseslandskab på markerne og i skovene omkring Syddansk Universitet. Men intet er endnu afgjort, og først venter en festival næste sommer.

Annonce

Et spiralformet udkigstårn, der kan sende folk op i højden. En glasgang, som kan sikre en tør skovtur selv i vådt vejr.

Et piratskib, nogle tømmerflåder og masser af hængekøjer. Forhindringsbaner og shelters, udendørs studiezoner og hundeskov.

22 studerende fra University College Lillebælt og Syddansk Universitet har brugt en håndfuld intense dage på at finde forslag, der kan være med til at forvandle de ambitiøse visioner om en 50 hektar stor bevægelsespark omkring universitetet til mere håndgribelige idéer.

Det er Odense Kommune, Region Syddanmark, University College Lillebælt, Syddanske Forskerparker, Freja Ejendomme og Syddansk Universitet, der sammen har en ambition om at bruge det enorme område - det er på størrelse med 70 fodboldbaner og rummer både marker, skov, søer og parkeringspladser - til væsentligt mere end i dag.

- Vi har noget i vores baghave, vi skal have gjort noget ved. Det er en kæmpe ressource, vi gerne vil bruge, har Jens Troelsen, forskningsleder og professor på forskningsenheden Active Living på Institut for Idræt og Biomekanik på SDU, forklaret.

Og nu har han og resten af flokken med visionerne også noget andet: 65 sider med beskrivelser, billeder og beregninger fra de studerendes hænder.

- Nu kan vi trække mange skuffer ud med mange gode idéer, og nu skal vi se dem i et større hele, fortæller Jens Troelsen.

- Vi skal også se på, om nogle kan realiseres før andre, for området er så stort, at det vil være en løbende udvikling af området. Så nogle af de første overvejelser vil handle om, hvordan kan vi tage hul på det, siger han.

Kom og sæt dit præg på parken

Det kan blive Odenses svar på Central Park i New York. Men hvad skal et nyt og 50 hektar stort og offentligt bevægelseslandskab på markerne og i skovene omkring Syddansk Universitet bruges til?

Det kan du få indflydelse på ved en særlig udgave af Café Stiften, der foregår på 14. etage af Campus Kollegiet ved SDU.

Med udsigt over området fortæller SDU-professor Jens Troelsen og studerende om tankerne bag bevægelsesparken og de foreløbige planer, og derefter bliver det op til Café Stiftens gæster at supplere og videreudvikle idéerne.

Det foregår mandag den 28. maj klokken 17-19, der er plads til 45 abonnenter, og det er muligt at tilmelde sig fra tirsdag den 22. maj på telefon 66 11 11 11 eller via www.stiftenfordele.dk.

Annonce

Først en festival

Bevægelseslandskabet skal være både for de studerende og de ansatte i området, for patienter og pårørende på Nyt OUH, det skal trække såvel børnefamilier som seniorer til i fritidslivet, der skal være rum til eftertanke og til høj puls, og så skal det bidrage til et opgør med sundhedsproblematikker som inaktivitet, stress og ensomhed, fremhæver Jens Troelsen.

Tanken er, at en sommerfestival næste år skal teste nogle af idéerne af og trække folk til området.

- Vi skal skabe en bevidsthed om, hvad området kan. Vi skal skabe events og aktiviteter, så man som borger i Odense, som studerende og ansat bliver introduceret til området, og på den måde kan vi få endnu mere inspiration til, hvordan stedet skal faciliteres. I første omgang skal vi skabe genkendelighed og i næste omgang ejerskab, siger Jens Troelsen.

Men først skal der altså arbejdes videre med de studerendes idéer - og ikke mindst findes finansiering.

Foreløbig er der et budget på omkring en halv million kroner, men håbet er, at både private fonde og statslige, regionale og kommunale kroner skal betale for at veksle idéer til virkelighed.

Annonce

38 millioner

Ifølge de studerendes regnestykker vil det koste omkring 38 millioner kroner at føre alle buddene ud i livet.

- Det er slag på tasken, der ligger til grund for det. Det skal stykkes op i nogle mindre bidder og realiseres over tid, mener Jens Troelsen.

Ambitionen er, at nogle af de første anlæg i kæmpeparken, som nogle har beskrevet som Odenses svar på Central Park i New York, skyder op i 2020.

Og Nikolaj Nilsson, der som idrætsstuderende på SDU har været med til at levere idéer, håber selvfølgelig på til den tid at kunne genkende nogle af initiativerne. Han var i hvert fald begejstret for det panel af SDU-forskere, arkitekter, innovationschefer og Kompan-konsulenter, der for nylig lyttede til de studerende mange forslag og fremlæggelser.

- Det er megafedt, der er kommet så mange, der har noget at skulle have sagt, konstaterede Nikolaj Nilsson.

- Jeg har følt, jeg er blevet taget seriøst. Det er nogle både med midler og med kontakter, der nu kan tage forslagene med videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce