Annonce
Indland

Ide om collage af intimbilleder gør Uffe Elbæk trist

Idéen om at indsende billeder af kønsorganer skulle aldrig have været foreslået, siger Alternativets leder.

Annonce

Alternativets leder, Uffe Elbæk, er ked af flere verserende sager, som han kalder et isoleret problem på Christiansborg og "ikke dækkende for Alternativet som sådan".

Der har siden sommer været et oprydningsarbejde i gang efter beskyldninger om seksuelle krænkelser, siger han i en skriftlig kommentar.

- Jeg er glad for, at det arbejde nu er i gang, for det har der været brug for, hvilket den tåbelige idé om at lave en dick pic-collage også viser. Det skulle aldrig være foreslået, siger han.

Siden fredag har flere medier med Jyllands-Posten i spidsen beskrevet historier om anklager om seksuelle krænkelser i partiet samt en opfordring på fællesmail om at indsende billeder af kønsorganer til en collage.

Det er Alternativets daglige ledelse, der er i gang med oprydningen. Det skal sikre en bedre kultur på arbejdspladsen på Christiansborg, der indtil i sommer ikke har været, som kulturen burde være ifølge partilederen.

- Det skulle aldrig være foreslået. Jeg hørte det først som et slags kunstprojekt, men det var bare en virkelig dårlig idé at lave på en arbejdsplads, siger han.

Idéen var at hænge collagen op på partiets stambar Centralhjørnet i København i anledning af dens 100 års fødselsdag.

Tirsdag er der kommunal- og regionalvalg i landets 98 kommuner. Og partilederen frygter, at historierne får en indvirkning.

- Jeg er simpelthen så trist over, at det her risikerer at skygge for det grønne og demokratiske håb, som vores kandidater, tillidsvalgte og frivillige har skabt med en enorm og dedikeret indsats, siger han.

Alternativet har haft flere opsigtsvækkende sager det seneste år.

Op til folketingsvalget i 2015 modtog partiet knap en halv million kroner fra skattely og afviste siden at betale tilbage, selv om partiet er imod skattely.

Folketingsmedlem Josephine Fock (AL) undskyldte tidligere i år, at partiet fejlagtigt havde beskyldt blå blok for at mene, at man ikke kan være dansker, når man har en ikkevestlig baggrund.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

Annonce