Annonce
Odense

Idømt seks år for voldtægt: Nye sigtelser mod Sabines forfølger

For Sabine Stache er det af stor betydning, hvornår hendes ekskæreste bliver løsladt. Hun frygter for sit liv, når han kommer ud af Vestre Fængsel.

Manden, der gennem halvandet år tyranniserede, tævede og voldtog Sabine Stache er igen sigtet for trusler, oplyser anklager

Han kunne have set frem til at blive løsladt før jul 2015. Men Sabines Staches ekskæreste risikerer et længere fængselsophold, end han i forvejen stod til for sine forbrydelser mod hende og en anden af sine ekskærester.

Han er blandt andet dømt for flere tilfælde af grov vold, voldtægt og dødstrusler.

Nu er han igen sigtet efter straffelovens paragraf 266, som lyder:

"Den, som på en måde, der er egnet til hos nogen at fremkalde alvorlig frygt for eget eller andres liv, helbred eller velfærd, truer med at foretage en strafbar handling, straffes med bøde eller fængsel indtil 2 år."

Annonce

Sabine har intet hørt

Senioranklager Jacob Thaarup ønsker ikke at oplyse, om de nye trusler gælder Sabine Stache, eller om der er tale om andre personer.

Sabine Stache er ikke blevet informeret om nye sigtelser mod ekskæresten. Hun har ikke hørt fra ham, siden hun flyttede og fik hemmelig adresse, men han har skrevet flere breve til hendes far og hendes bror, oplyser hun.

Senioranklageren forventer, at der vil blive rejst tiltale mod manden indenfor et par måneder. Og hvis ekskæresten bliver dømt for trusler igen, kan det få stor betydning for, hvornår han bliver løsladt.

Det er kutyme, at fængslede bliver løsladt, når de har afsonet to tredjedele af straffen. Resten kommer de kun til at afsone, hvis de begår ny kriminalitet.

Trusler gav ni måneder mere

I februar 2013 fik ekskæresten lagt ni måneders fængsel oveni de seks år, landsretten idømte ham i 2012.

Han havde blandt andet sendt et brev til sine forældre, hvor han erklærede, at han ville gøre alt for at slå Sabine Stache ihjel, og at det ville tage flere dage at obducere hende.

Forsvareren mente den gang, at 20 dages fængsel måtte være straf nok, men anklager Jacob Thaarup overbeviste retten om, at sagen var mere alvorlig end som så:

- Der er tale om en systematisk terrorisering af de forurettede, dels under sagen og så sent som i sidste uge, hvor der blev sendt endnu et brev. Han vil ikke give dem (kvinderne, red.) lov til at glemme ham, og det er enormt ubehageligt for dem at vide, at der er en udløbsdato på hans fængselsdom, sagde han i retten.

Ekskæresten er også dømt for trusler mod flere betjente, en anklager og en dommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Liveblog: Kirkeminister dropper at arbejde for åbne kirker i påsken

Annonce