Annonce
112

Idømt halvåndet års fængsel i januar: Efter ankesag fik 43-årig mand forlænget sin straf

I januar fik en 43-årig mand fra Middelfart halvandet års fængsel, og blot en måned efter blev han sigtet for hæleri og for yderligere et indbrud. Sagen blev anket til Østre Landsret, hvilket gav den 43-årige yderligere fire måneder i fængsel. Arkivfoto: Michael Bager
I januar fik en 43-årig mand fra Middelfart halvandet års fængsel, og blot en måned efter blev han sigtet for hæleri og for yderligere et indbrud. Sagen blev anket til Østre Landsret, hvilket gav den 43-årige yderligere fire måneder i fængsel.

Middelfart: For intet mindre end 11 forhold blev en 43-årig mand fra Middelfart dømt og straffet med halvandet års fængsel den 15. januar i år. Han erkendte dengang brugstyveri og et indbrudstyveri, hvor der blev stjålet for 82.000 kroner. Resten af forholdene ville han frifindes for, samtidig med at han ønskede en mildere straf. Det førte til en ankesag i Østre Landsret, som har kørte i denne uge. Onsdag faldt dommen, der lyder på et år og ni måneders fængsel. Altså fire måneder mere end Byrettens dom.

Specialanklager ved Statsadvokaten Viborg, Ulrik Panduro, forklarer, at Østre Landsret i Odense dømte den 43-årige i fuldt omfang ligesom i Byretten, men vurderede, at det blev skærpet. Hvorfor straffen blev skærpet, kunne han ikke uddybe mere.

Den 43-årige middelfarter skal nu afsone sin straf, og det er umiddelbart ikke muligt for ham at anke sagen yderligere.

- Man kan som udgangspunkt få sin sag prøvet to gange, og der skal noget helt ekstraordinært til for at få den anket igen, og det ser jeg ikke, at der er i den her sag, forklarer Ulrik Panduro.

Annonce

Sigtet for hæleri og indbrud hos tandlægen

Blot lidt over en måned efter dommen i januar blev den 43-årige mand sigtet for hæleri og et indbrud hos en tandlægeklinik i Østergade i Middelfart. Han nægtede sig dog skyldig i begge dele. Indbruddet blev begået mellem den 22. og 25. februar, hvor en eller flere personer skaffede sig adgang ved at knuse en rude. Fra klinikken forsvandt flere Arne Jacobsen-stole samt kanyler, medicin, tandbørster og 3600 kroner fra en pengeboks. I alt blev der stjålet for omkring 267.000 kroner.

Der er dog flere ting, der peger på, at det er den 43-årige, der har gjort det. Blandt andet fund af hans dna på en handske i tandlægeklinikken. I hans hjem fandt politiet også ved en ransagning en lyserød, stadig indpakket tandbørste af mærket Curaprox, som især bruges i tandklinikken. I lejligheden fandt politiet også en række genstande blandt andet smykker, elektronik og en PH-lampe, som kostede sigtelsen for hæleri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];