Annonce
Faaborg-Midtfyn

IC4-tog ny fast vikar på Svendborgbanen

Tirsdag middag: IC4-toget klar til afgang fra Ringe Station mod Pederstrup, Årslev, Højby og så videre på vej mod Odense.

Fyn: DSB's smertensbarn, det italiensk byggede IC4-tog, har de seneste uger flere gange vist sig på skinnerne på Svendborgbanen. Og det er ikke fordi, IC4-toget, der i sin tid var udset som decideret fjerntog til kørsel mellem landsdelene, er kørt forkert.

Faktisk er IC4-toget ifølge DSB's informationschef Tony Bispeskov udpeget som ny fast vikar på Svendborgbanen, når et af strækningens faste Desirotog er på værksted. Og netop for tiden er et af togselskabets Desirotog på et længere værkstedsophold efter et uheld under rangering på skinnerne ved Odder.

- Der går noget tid, før det tog er i drift igen. I mellemtiden bliver IC4 en fast vikar på Svendborgbanen, og det klarer rollen ganske godt, lyder det fra Tony Bispeskov.

Også grundstammen i dansk togtrafik, IC3-togene vikarierer af og til på Svendborgbanen, men IC4 er en bedre erstatning, mener DSB's informationschef. Dels er toget mere moderne indrettet, dels er der lav indstigning fra perronen, som passagererne på Svendborgbanen er vant til med Desirotogene.

Ifølge Tony Bispeskov kører IC4-togene også regionaltrafik andre steder i landet - blandt andet på nordvestbanen på Sjælland og mellem Esbjerg og Aarhus.

- IC4 blev oprindelig købt som fjerntog, og vi kender allesammen historien, men nu har vi togene, og de er inde i en stigende formkurve, og så skal de også ud at køre, siger Tony Bispeskov, der dog også oplyser, at IC4-togene fortsat er omfattet af en væsentlig begrænsning.

- Vi må ikke koble flere tog sammen i øjeblikket. Vi venter på en tilladelse fra myndighederne, forklarer informationschefen, og derfor kan IC4-togene selvsagt ikke køre på strækninger, hvor der er behov for flere end de lige godt 200 pladser, IC4-toget kan mønstre.

Har du erfaringer med IC4-vikartogene på Svendborgbanen? Er det en god vikar, som informationschefen mener? Del dine oplevelser i kommentarfeltet herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce