Annonce
Odense

Ibrahim kæmper mod nedrivninger i Vollsmose - til foråret skal hans forslag drøftes i Folketinget

Beboergruppen Almen Modstand har demonstreret flere steder i Danmark mod ghettoloven, som man ønsker sløjfet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Den 20-årige Vollsmose-beboer Ibrahim El-Hassan har foreslået at skrotte den såkaldte ghettolov, og efter massiv opbakning skal Folketinget behandle hans borgerforslag til april.

Odense: Ordlyden i Ibrahim El-Hassans borgerforslag til Folketinget er klar:

- Vi foreslår, at Folketinget ophæver Lov 38, vedtaget den 22. november 2018, som bruges til at tvinge almene boligforeninger til nedrivninger og salg af almene boliger, samt til privatisering af almen ejendom. Derudover foreslår vi, at de tre lister over henholdsvis de såkaldte ”udsatte boligområder”, ”ghettoområder” og ”hårde ghettoområder” helt afskaffes. Dermed stoppes den forskelsbehandling og diskrimination, disse lister indebærer.


Udvikling tager tid, men det går i den rigtige retning i Vollsmose. Det ser jeg. Der kommer nye generationer, som klarer sig bedre. Der er rigtig mange ildsjæle i Vollsmose, og det er i høj grad deres boliger, der rives ned.

Ibrahim El-Hassan, Almen Modstand


I december nåede forslaget 50.000 underskrifter og skal dermed behandles i Folketinget. Knap 55.500 har nu skrevet under, og den 6. april bliver forslaget debatteret på Christiansborg. Bag forslaget står 20-årige Ibrahim El-Hassan sammen med en række medunderskrivere fra beboergruppen Almen Modstand.

- Politikerne hævder, at de med ghettoloven vil løse sociale udfordringer og arbejdsløshed i blandt andet Vollsmose. Men hvor i ghettoloven ser vi initiativer, der hjælper unge i uddannelse? Ingen steder. Ghettoloven er et kæmpe socialt eksperiment, og ingen ved, hvad nedrivningerne vil føre med sig, siger han.

Annonce

Uværdig behandling

Ibrahim El-Hassan bor i Birkeparken i Vollsmose og skal midlertidigt genhuses, når blokkene næste år skal renoveres og rives ned. Han er blevet en profileret talsperson for Almen Modstand, som består af beboere fra boligområder i blandt andet Odense, Aarhus og København.

- Mona, der bor lige over for mig, er over 70 år, og hendes bolig skal rives ned. Det er sindssygt, siger han og tilføjer:

- Udvikling tager tid, men det går i den rigtige retning i Vollsmose. Det ser jeg. Der kommer nye generationer, som klarer sig bedre. Der er rigtig mange ildsjæle i Vollsmose, og det er i høj grad deres boliger, der rives ned. Så belønningen er, at man river deres bolig ned? Det er ikke værdigt.

Udover at Ibrahim El-Hassans borgerforslag skal behandles i Folketinget, arbejder han og Almen Modstand på at få foretræde for Folketingets boligudvalg.

- Vi skal tale vores sag inde på "borgen". Magthaverne skal vide, hvor diskriminerende lovgivningen er.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Rejsevejledninger bliver lempet - men ferierejser frarådes

Erhverv For abonnenter

Iværksættermiljøet bobler over: - Jeg kan ikke drikke kaffe med alle

Erhverv

Succes-investor skal finde globale stjerneskud: Kommune hyrer privat iværksætterhjælp

Annonce