Annonce
Erhverv

Ib Andresen investerer stort: Her koster en ny produktion 30 millioner

Store orange robotter sørger for at pakke de op til 13 meter lange stålprofiler, som bliver lavet på denne nye produktionslinje hos Ib Andresen Industri. Foto: Kim Rune
Hos Ib Andresen Industri kan udstyret til en ny ordrer godt være 60 meter lang og koste 30 millioner kroner. Store investeringer skal gøre virksomheden til en tæt del af kundernes produktion.
Annonce

Langeskov: Store ruller af stål drejer langsomt rundt i den ene ende af fabrikshallen, i den anden, 60 meter væk, står paller med firkantede stålrør - udstanset, bukket, sammensvejset, kvalitetskontrolleret og pakket uden menneskelig indgriben.

Den topmoderne produktionslinje har kostet 30 millioner kroner og fylder godt op i en af de mange fabrikshaller, der præger Ib Andresen Industris store grund i Langeskov ved siden af den fynske motorvej. Flere andre i samme størrelse er kommet til i de senere år.

Rørene skal bruges af en mangeårig kunde i møbelindustrien - kundenavne må ikke nævnes - og det store anlæg, som involverer flere automatiske maskiner og robotter, er anskaffet for at Ib Andresen Industri kan blive ved med at levere til kunden i fremtiden. Men der er ingen garanti for, at det vil ske, for i princippet kan kunden vælge en anden leverandør kort efter, at den fynske koncern har installeret det nye maskineri.

Ib Andresen Industri er stadig præget af enorme mængder af stål, der ligger i store ruller, som virksomheden køber hos stålværker rundt om i Europa. Når prisen på stål svinger, må administrerende direktør Bjørn Thorsen registrere tabet eller gevinsten på det store lager i sit regnskab. Foto: Kim Rune
Annonce

Nødt til at være foran

Sådan er betingelserne, når man specialiserer sig i at være underleverandør, som den store virksomhed har gjort siden etableringen i en nedlagt kostald i Marslev i 1967.

- Vi kan kun sikre os ved hele tiden at være i stand til at opfylde de behov, som kunderne får. Vi skal hele tiden være den bedste leverandør, og det kræver, at vi er foran - og dermed at vi investerer, siger administrerende direktør Bjørn Thorsen, som har været øverste chef i de seneste fem år.

I den tid har han arbejdet hårdt på at få Ib Andresen Industri dybere integreret i kundens produktion, så virksomheden ikke blot leverer stålplader men står for en del af forarbejdningen. Eller så fynboerne overtager ansvaret for, at varerne bliver fordelt ud over landet på rette sted og tidspunkt, som man for eksempel gør med de nye master til elektrificeringen af de danske jernbaner.

Annonce

Ikke kun teknik

- Hidtil har vi talt meget om, hvad vi kan gøre teknisk. I vores nye strategi markedsfører vi os i højere grad på, hvordan vi også kan hjælpe kunden gennem rådgivning, logistik og fleksibilitet, så han kan føre sine idéer ud i virkeligheden. Samtidig med at vi fortsætter med det, vi altid har været gode til, vil vi gerne højere op i værdikæden, siger Bjørn Thorsen.

Investeringerne koster mange penge i årlige afskrivninger, men de sparer også omkostninger. I flere og flere tilfælde bliver der sat robotter på produktionslinjerne - især til at pakke de færdige produkter - så man kan spare på lønkronerne og reducere manuelt arbejde. For otte år siden var der to robotter på adressen i Langeskov, i dag er der 15.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce